- אושר סופית: סיוע משפטי לניצולי שואה ויוצאי מרוקו ואלג'יר ללא מ...
- דיווח ערבי: כוחותינו פושטים על בית חאנון שבצפון הרצועה
- "האחרון שנכון לקדם בשעת מלחמה": שר וח"כים מתנגדים לחוק רבני ער...
- "זו לא העת ולא השעה": הרב הראשי לישראל מגיב לפרסומים על הכוונה...
- סמוטריץ' על הטלת הסנקציות של האיחוד האירופי: "קמפיין ה-BDS השק...
- צו 9: "מי שישלוט בסיוע, ישלוט ברצועה"
- דובר צה"ל על הפעילות בשיפא: יותר מ-200 מחבלים נעצרו, המבצע ימש...
- תושב ירושלים נעצר בחשד לביצוע מעשים מגונים בקטינה בשוהם
- מטוסינו השמידו מבנה בו זוהו מחבלים בדרום לבנון | צפו
- אחרי חודש: נתניהו וביידן שוחחו בטלפון
סופגניית גורמה: נס חנוכה אצלכם במטבח!
השף קונדיטור קרן קדוש מציעה לכם טעימה ייחודית של סופגניית גורמה עשירה ומיוחדת להכנה עצמית. כך תהפכו לשף בחג החנוכה – נס קטן וטעים.
לפני שצוללים להכנת הסופגנייה, מספר טיפים: הקפידו שטמפרטורת השמן תהיה 180 מעלות (קנו מדחום זה ישמש אתכם הרבה באפייה). הניחו כל סופגנייה על ריבוע של נייר אפייה חתוך, זה יעזור לכם להעביר את הסופגנייה לשמן מבלי להרוס אותה.
נהוג לשמן היטב את התבנית בה מניחים את הסופגניות לתפיחה. בעזרת שפכטל גדול מרימים את הסופגנייה לשמן, כשהחלק התחתון (השטוח) נמצא כלפי מעלה.
חומרים לבצק הסופגניות (30-35 יחידות):
1 ק״ג קמח.
50 גרם שמרים טריים.
¾1 כוסות חלב פושר.
⅓ כוס סוכר.
½ כפית מלח.
3 ביצים.
95 גרם חמאה.
2 כפות ברנדי.
קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון.
קרם מסקרפונה:
250 גרם מסקרפונה בטמפ' החדר (אפשר גם גבינת שמנת פשוטה).
250 מ״ל שמנת מתוקה 38%.
2 כפות אבקת סוכר.
1 כפית תמצית וניל.
הקישוט:
תותים טריים.
נשיקות מרנג.
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק במיקסר עם וו לישה, שמים את החלב הביצים והשמרים ומערבבים. מעל שמים סוכר, קמח וברנדי וממשיכים ללוש.
מוסיפים חמאה בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. ממשיכים ללוש במיקסר 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לתפיחת לילה בקירור. למחרת מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד ומרדדים את הבצק לעובי ס״מ, חותכים למלבנים מניחים על משטח משומן או על ריבועי נייר אפייה שנחתכו מראש. כעת משמנים גם את המלבנים למניעת התייבשות ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים את מלבני הבצק בזהירות. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה מעבירים את הריבועים עם המלבנים יחד לתוך השמן (הנייר ייפרד בעצמו בטיגון). מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה ומוציאים לנייר סופג לצינון.
מכינים את קרם המסקרפונה, מקציפים את כל חומרי הקרם במיקסר עם בלון הקצפה עד שרואים את סימני המקצף על הקרם. לאחר מכן מעבירים את הקרם לשק זילוף.
בעזרת סכין פותחים את הסופגניות, מזלפים קרם מסקרפונה בפנים, מקשטים בנשיקות ובתותים טריים.
המתכון באדיבות שף קרן קדוש, בתיאבון!