קבב דגים ברוטב אריסה ועגבניות חרוכות - 0404
+
קבב דגים ברוטב אריסה ועגבניות חרוכות סטלה שפירא

קבב דגים ברוטב אריסה ועגבניות חרוכות

מנה מוצלחת עם מצרכים פשוטים – כך תהפכו את קציצות הדג הקנויות למעדן לכל המשפחה. המנה מוגשת על תפוח אדמה מדורה.

המצרכים (4 מנות):

4 שיפודי יקיטורי מושרים חצי שעה במים.

3-2 קציצות דג לכל סועד.

מחבת פסים או פלנצ'ה.

שמן צמחי לצלייה.

חופן עלי כוסברה קצוצים גס.

לתפוח אדמה מדורה:

מניחים את תפו"א בתבנית מעל מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש בטמפ' של 200 מעלות עד לריכוך (כשעה). מכבים את התנור ומשאירים את תפוחי האדמה בתוכו לשמירתם חמים.

לרוטב:

5 עגבניות חרוכות על האש (כמו חצילים).

5 כפות שמן זית.

1 כף גדושה אריסה.

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות (ז'וליין).

1 כפית מלח.

אופן ההכנה:

בסיר סוטאז' (סיר רחב), מטגנים את רצועות הפלפל לריכוך והשחמה. מוסיפים את העגבניות החרוכות מערבבים תוך מעיכתם עם כף עץ. מוסיפים כפית מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם של רוטב עגבניות גס. מוסיפים כף סוכר חום וכף גדושה אריסה.

מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות. בודקים טעמים וסמיכות. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.

לקבב:

משפדים את קציצות הדג על היקיטורי. מחממים מחבת פסים (לא חובה פסים) וצולים בתוכה את הקציצות עם מעט שמן צמחי עד להשחמה נאה.

הגשה:

יוצרים "שלולית" מהרוטב במרכז הצלחת. מוציאים מהתנור תפוח אדמה חם. חוצים אותו לאורכו, כמעט עד הסוף, כך שיהיה עריסה לשיפוד. מניחים שיפוד במרכזו של תפוח האדמה ויוצקים מעל, כף נוספת מהרוטב. מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים.

סטלה שפירא

בתאבון.

המתכון באדיבות "עוף טוב".