
נקודת מפנה או דיבורים באוויר? האיום הישיר של טראמפ על איראן - והמשמעות
נדמה שבהצהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נוצר איום אגרסיבי וחד יותר כלפי משטר האייתולות באיראן, שמממן ומעביר אספקה צבאית לפרוקסי שלה בתימן - החות'ים.
החות'ים הם ארגון טרור שמסב נזק עצום לכלכלה העולמית, כאשר הם תקפו לאורך מלחמת "חרבות ברזל" ספינות משא בים האדום, מה שגרם לספקים לעשות דרך ארוכה יותר, המוערכת ב-10,000 מייל, כדי לא להיכנס לטווח הירי של החות'ים במיצרי באב אל מנדב.
ההצהרה של טראמפ מגיעה לאחר מתקפה מאסיבית כנגד ארגון הטרור ברחבי תימן, שכללה למעלה מ-40 תקיפות בהשתתפות עשרות מטוסי קרב.
האם אנחנו בנקודת מפנה?
טראמפ העביר מסר ישיר לאיראן וזאת על רקע הצהרותיו האחרונות כי הוא מעוניין בשיח ולא במלחמה עם האיראנים, על נושא הגרעין. האיום הישיר צריך להדליק נורה אדומה גם למיליציות הפרו-איראניות בעיראק, שמעת לעת תוקפות בסיסים של האמריקנים בדיר א זור שבמזרח סוריה. טראמפ מבין שהסנקציות שהטיל על איראן הן רק ההתחלה - אבל צריך לזכור כי כפי שהבטיח "שערי גיהנום" על עזה, אם לא ישוחררו חטופים, אולי גם כאן זו רק עוד סיסמה באוויר, או שמא אנו עתידים לראות תקיפה אמריקנית, משותפת עם ישראל, באיראן - ואת זה הזמן יגיד.
כזכור, אמש אמר השליח של הבית הלבן למזרח התיכון, סטיב וויטקוף, כי חלון ההזדמנויות של חמאס הולך ונסגר בעסקת החטופים והכוונה, בדומה לאיום על החות'ים, זהה.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
