נתי שוחט, פלאש 90תרגיל צבאי בצפון ובמרכז: צה"ל יתרגל הגנה רב-זירתית ביומיים הקרובים
צה"ל יקיים בימים ראשון ושני תרגיל צבאי נרחב באזור הצפון והמרכז. באימון ייקחו חלק חיל האוויר, אוגדה 210 של פיקוד הצפון וכן אוגדת יהודה ושומרון, אוגדה 98 ואוגדה 96 הפועלות תחת פיקוד המרכז. במהלך ימי התרגיל תורגש תנועה מוגברת של כוחות ביטחון וכלי טיס באזורים הללו.
התרגיל נועד לשפר את המוכנות הצבאית להגנה בשלל גזרות בו-זמנית ולהיערכות למעבר למצב הסלמה. הכוחות המשתתפים יתרגלו מגוון תרחישים, בהם מתקפת פתע וניסיונות חדירה לשטח המדינה מהאוויר מהיבשה. האימון מתקיים כחלק משמירה על הכוננות, חיזוק ההגנה על היישובים ומיצוי היכולות של חיל האוויר להגנת המרחב.
במהלך התרגיל יושמו לקחים שנלמדו מהמלחמה לצד יישום תהליכים מבצעיים בשטח. האימון הוגדר מראש כחלק מגרף האימונים לשנת 2026 של אגף המבצעים, כחלק מתהליך מתמשך לחיזוק כשירות הצבא. בצה"ל מדגישים כי אין חשש לאירוע ביטחוני.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














