
אושר בטרומית | איסור על מתן היתרי שהייה בישראל או חידושם לפעילי טרור
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק כניסת שוהים בלתי חוקיים, פעילי טרור ובני משפחותיהם לישראל (תיקוני חקיקה), התשפ"ד- 2024 של חבר הכנסת עמית הלוי. 33 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לוועדת הכנסת שתקבע איזו ועדה תדון בהצעה.
מוצע לקבוע איסור מתן היתר שהייה או רישיון לישיבה בישראל לתושב יהודה ושומרון וחבל עזה, או לבן משפחתו – אם הורשע במעשה טרור או אם הוא פעיל טרור, וכן איסור על חידוש היתר או רישיון כאמור.
עוד מוצע להחמיר את הענישה בגין שהייה בישראל שלא כדין, ובמסגרת זאת לקבוע כי העונש המרבי לעבירה יהיה עד שלוש שנים במקום מאסר שנה, וכן כי עונש המינימום יהיה לפחות רבע מהעונש המרבי שנקבע לעבירה.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "הטבח ההמוני שבוצע ביום 7 באוקטובר 2023 משמש תמרור אזהרה ברור וחד לכל העוסקים במלאכת ההגנה על בטחון המדינה ואזרחיה.
אם מדינת ישראל נקטה מדיניות "סלחנית" ו"מכילה" כלפי שוהים בלתי חוקיים תושבי איו"ש ועזה עד יום ה-7 באוקטובר, הרי שלאחריו, בטחון אזרחיה מחייב אותה לבחון את הסטנדרטים בנושא זה ובנושאים אחרים הנוגעים לתשתיות הטרור. ההתמודדות מול אויבינו היא בחזיתות רבות של הרתעה, מניעה, חינוך, מודיעין, לחימה נחושה, וענישה ואכיפה מחמירים".
הצעת חוק זו נועדה לתקן את מספר לקונות מרכזיות הנוגעות לכניסת שוהים בלתי חוקיים, פעילי טרור ומשפחותיהם לישראל. ראשית, מתבקש למנוע מאדם שהורשע בביצוע מעשה טרור, מאדם שהוא פעיל טרור או מבני משפחתם, לשהות בישראל.
מורשעי טרור הם עבריינים אידיאולוגיים ועל כן הימצאותם במרחב האזרחי, גם אחרי שנענשו וישבו בכלא, מהווה סכנה של ממש. שנית, מתבקש להחמיר בענישת שוהים בלתי חוקיים הנתפסים בשטחי ישראל ולקבוע עונש מינימום למורשעים בעבירה זו".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
