
פרסום ראשון | בשל שלטי ההסתה של השמאל - תביעה בסך 120 מיליון צפויה נגד כביש 6
תביעת ענק בסכום של 120 מיליון ש״ח מתוכננת להיות מוגשת בימים הקרובים נגד חברת ״דרך ארץ״ המפעילה את כביש 6 - כך נודע לראשונה לחדשות 0404. התביעה הצפויה הינה תביעה ייצוגית מאחר והכביש עמוס בשילוט בלתי חוקי, קמפיינים פוליטיים של השמאל ושלטי הסתה וכל זאת בניגוד גמור לחוק בישראל.
כביש 6 הינו כביש אגרה, אשר המשתמשים בו משלמים כסף בגין המעבר בו ולמרות זאת מפעילת הכביש כופה עליהם שילוט בלתי חוקי, שילוט מסכן חיים וחשיפה לפרסומי שמאל מסיתים.
כזכור, בחדשות 0404 פורסם כבר לפני יותר משנה על מאות שלטי מחאת השמאל נגד הרפורמה המשפטית - שלטים שהסיתו נגד ממשלת ישראל ונגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. למרות הפניות לחברת ״דרך ארץ״ להסיר השלטים המסיתים והמסכנים חיי המשתמשים בכביש, החברה ממשיכה לאפשר תליית שלטים לאורך הכביש ובכך נותנת למעשה יד לתלייתם.
בחודשי המלחמה האחרונים, הכביש מוצף בשלטי שמאל. חלקם אף חתום ע״י ״התנועה הקיבוצית״. השלטים דורשים את ראשו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, מציגים אותו ״אשם״ ומי שחיזק את רב המרצחים סינוואר. לאורך הכביש הקמפיין של השמאל בנוגע לחטופינו ועוד.
בין השלטים: ״אתה הראש, אתה אשם״, ״די הביתה״, ״ביבי=חמץ״, ״עסקה מייד״ ועוד. (בסרטון: חלק מהשלטים הרבים שנתלו לאורך כביש 6).
חלק מהשלטים נפלו על הכביש וחלקם תלוי בצורה מסכנת חיים. להנהלת כביש 6 ברור כי השלטים מסכנים את חיי הנהגים, מחשש ששלט יקרוס וייפול על רכבם ויגרום לתאונה. עוד, מצלמים נהגים את השלטים ומסכנים חייהם בכביש, מסיטים מבטם בזמן הנהיגה לעבר השלטים הרבים וכמובן, רבים מהם זועמים במהלך נהיגתם על הקמפיין שנעשה על חשבונם - בזמן שהם משלמים עבור השימוש בכביש.
במערכת חדשות 0404 התקבלו במהלך החודשים האחרונים תלונות רבות של נוסעים ומשתמשים בכביש. תלונות אלה הועברו לטיפולו של עו״ד אייל פלטק, אשר שיגר השבוע מכתב להנהלת כביש 6, תחת הכותרת: ״פגיעה בציבור הצרכנים״.
פלטת כתב בין השאר: ״הנכם מהווים זכיין מטעם מדינת ישראל להפעלה והחזקת כביש 6 ובכלל זה אחראים על תחזוקת הכביש, הפעלתו הבטוחה ושרות הלקוחות... לאחרונה התקבצו בידי מספר רב של דיווחים ותלונות של לקוחות חברת ״דרך ארץ״ העושים שימוש תדיר בכביש 6, פרסומים המגיעים לרמה של פגיעה בסדרי המשטר והחברה, הסתה חמורה והמרדה, כל זאת ובנוסף על פעולות בניגוד לחוק הדרכים (שילוט), תקנות הדרכים (שילוט), חוק הגנת הצרכן, חוק איסור לשון הרע״.
פלטק הציג במכתבו את הטענות לפרסומים על גשרים בכביש 6, גשרי מעבר וגשרי מידע, גדרות האבן בכביש ועוד. פלטק ציין במכתב ההתראה לחברה כי גם אם תליית השלטים לא נעשתה ע״י החברה, הרי שהיא מאפשרת את תלייתם ובכך מאפשרת עבירה על החוק. עוד ציין פלטק, כי למרות פניות שנעשו בעבר לחברת ״דרך ארץ״, הרי שהיא לא פעלה בעניין ולא מנעה את המשך תליית השלטים.

חברת ״דרך ארץ״ היתה יכולה למנוע את תליית השלטים, באם היתה דורשת ממשטרת ישראל לטפל במי מהחשודים העוברים על החוק - תולים בניגוד לחוק, פולשים לדרך המנוהלת כפרטית תחת זיכיון ומסכנים חיי עצמם וחיי המשתמשים בדרך. בחברה טוענים כי הם בקשר בנושא עם משטרת ישראל. מהמשטרה נמסר לחדשות 0404 כי עד לרגע זה לא מוכרת כל הגשת תלונה מטעם חברת ״דרך ארץ״ בנושא.
מחברת ״דרך ארץ״ נמסר בתגובה למכתבו של פלטק כי, ״ראשית אציין כי לאורך כביש 6, כמו בכל כביש מהיר, אסור תלות שלטים מכל סוג שהוא וכי התולים את השלטים עוברים על החוק. לאחרונה אנו עדים להתגברות משמעותית של תופעת תליית השלטים לאורך בכביש בשל המצב הפוליטי ובעקבות מלחמת חרבות ברזל, תופעה זו התגברה אף יותר״.
״לאור זאת, החברה מעסיקה צוותים מיוחדים על מנת להסיר שלטים אלו. יש לציין כי בחלק מהמקרים הסרת השלטים הינה מורכבת ועלולה לסכן חיי אדם ולכן לא ניתן לבצע זאת בכל רגע נתון. נציין בנוסף כי החברה בקשר ישיר עם משטרת ישראל בנושא וכי אנו עושים כל שביכולתנו של יהיו פרסומים או שלטים בכביש״.
עו״ד אייל פלטק מסר לחדשות 0404: ״לקוחות דרך ארץ העושים שימוש בכביש 6, משלמים לא מעט על השרות ומצפים לחווית נסיעה. במקום חווית נסיעה, מקבלים לקוחות דרך ארץ, נסיעה תחת סיכונים בטיחותיים של שילוטים פרובזורים נוטים ליפול שהותקנו בניגוד לחוק וללא מאמץ סביר של דרך ארץ להסרת שילוטים אלו. הלקוחות נחשפים לאמירות פוגעניות, הסתה בגבול ההמרדה על פני השלטים הרבים. הלקוחות מאבדים ריכוז בנהיגה ומסכנים את עצמם ואת הנוהגים בדרך. תגובת דרך ארץ למכתבי, מוסיפה חטא על פשע ומהווה פגיעה נוספת בלקוחות. בימים אלו לקוחותיי בייעוץ שלי, בודקים את האפשרות המשפטית להגיש תביעה ייצוגית בסך 120 מיליון ש"ח. שמהווה את עלות הפגיעה בלקוחות והחזר הוצאה של מאות אלפי נהגים בחודשים האחרונים״.
בועז גולן, בעלי חדשות 0404, שיזם את הפנייה לעו״ד אייל פלטק: ״הצגתי במרץ 2023 כאן באתר ובתכניתי בערוץ 14 את השלטים הרבים שנתלו בניגוד לחוק כנגד הרפורמה המשפטית וכנגד ממשלת הימין. שלטים קשים, פוגעניים ומסיתים. פניתי בעצמי לחברת ״דרך ארץ״, הגשתי גם תלונה כמשתמש קבוע בדרך. פניתי גם לשרת התחבורה מירי רגב, שפנתה גם היא לחברת ״דרך ארץ״. נקודתית, הסירו אז כמה שלטי ענק, אבל לא עשו דבר כדי לעצור את התופעה. בתחילת המלחמה הכביש היה נקי משילוט. הוצבו עליו רק שלטי ישראל לחיזוק עם ישראל. ככל שהשמאל החל שוב להתפרע, הכביש ״נפתח״ להם לתליית שלטים מסיתים. המראה לנהגי ישראל הוא נורא ואיום. תועדו בסרטונים שלטים שנקרעו מהגשר ועפו לעבר כלי רכב. יש תיעודים ממש על סיכון חיי אדם בגלל השלטים. לצערי, חברת ״דרך ארץ״ מאפשרת את חגיגת הסיכון וההסתה בכביש״.
״שלא יבלבלו אתכם״, הוסיף גולן וציין: ״כל הזמן יש שלטים חדשים ומסרים פוליטיים חדשים. אני משתמש בכביש בכל יום - הלוך וחזור מהקריות למודיעין ונוסע רק על כביש 6 - אני רואה כל הזמן שלטים חדשים, רואה נהגים שמאיטים נסיעתם, קוראים מה כתוב, מצלמים - ממש סיכון חיים. ראיתי את תגובת ״דרך ארץ״ שהסרת השלטים מסכנת חיים ולכן יש להם בעיה להסיר. בתגובתם, הם עצמם אישרו שמדובר בסיכון חיי אדם. מדהים שהם לא עושים דבר בעניין. אם אתם רוצים למנוע פגיעה בחיי אדם - תסגרו את הכביש לכמה שעות, תסירו את כל השילוט, שימו שם ניידות שלכם ותגישו תלונות במשטרה. אגב, את רוב השלטים ניתן להסיר מבלי להפריע כלל לתנועת הנוסעים״.
מכתבי עו״ד פלטק ותשובת ״דרך ארץ״:



נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
