
"אני נתקל בקריאות שהפתרון היחיד זה לשרוף את תל אביב וחיפה"
בצל הדיווחים על גל האנטישמיות כלפי סטודנטים ומרצים יהודים יחד עם מהומות, הפגנות ומאהל אוהלים באוניברסיטת קולמביה, בניו יורק, סטודנט לכלכלה באוניברסיטה, עידן ארבוב, התייחס לאירועים והחשש:
״אנחנו לא מדברים על תמיכה בערבים מעזה או אפילו על תמיכה בחמאס מצידם, אני למעשה נתקל בקריאות ש׳הפתרון היחיד זה לשרוף את תל אביב וחיפה׳ או בקריאות ׳חמאס! תהרגו עוד חייל אחד בשבילנו׳, לא חשבתי בחיים שאשמע דברים כאלה בבית ספר שנחשב לנאור.
קיימת גם אלימות פיזית, מספיק שתעבור עם כיפה. והם גם יודעים להסתיר את המעשים האלה בצורה יפה, מה שלא ראו - לא קרה מבחינתם, הם לא פראיירים. יש היום פחד להסתובב אפילו עם מגן דוד קטן״.
בתוך כך נשיאת האוניברסיטה הציבה למפגינים במאהל המחאה דד ליין לפירוק אוהלי המחאה עד השעה 8:00 בבוקר בשעון ניו יורק ובמידה ולא יפורק ויפונה המאהל, האונ' תשקול את צעדיה לפינוי המפגינים.
את הדברים אמר ארבוב, לשרון גל ברדיו גלי ישראל.
(צילום: ארכיון)
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
