
"הפקות המקור יספרו את סיפור הטבח והגבורה של השבעה באוקטובר"
לפי החלטת השר, סכום בסך 5 מיליון שקלים יחולק בצורה שוויונית בין שמונת הגופים שמחזיקים ברישיון של הרשות השניה ושל מועצת הכבלים והלוויין וזכאים לכספי הביד. מדובר בסכומי כסף שהתקבלו במסגרת המכרז להקצאת האפיקים עוד בשנת 2021.
בעקבות השימוע שנערך בינואר 2024, הוחלט כי כספי הביד ינותבו לקידום היצירה הישראלית וישמשו למימון ושידור הפקות מקומיות המספרות את הסיפור הישראלי, על הטבח והגבורה של ה - 7 באוקטובר 2023 (שמחת תורה התשפ"ד) ועל המלחמה שבאה בעקבות הטבח הנורא.
בהתאם למפורט לעיל, יגיש כל גוף אשר זכאי ושעומד בתנאים לפי חוק הרשות השנייה, עד 15 באוקטובר 2024, רשימה ובה פירוט של הפקות מקומיות שבמהלך שנת 2024 נחתם הסכם להפקתן.
לראשונה, ישתתפו בהפקות גם הערוצים הקטנים (9,14,24 והלא טיוי).
שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי:
הדרך הטובה והראויה ביותר לחלוקת הכספים שנצברו הינה לטובת הפקות מקור שיספרו את הסיפור הישראלי על הטבח והגבורה של השבעה באוקטובר ועל המלחמה שפרצה מאז.
זכרון החללים והנרצחים וגבורת האזרחים והמשרתים יבואו לידי ביטוי בפעם הראשונה באמצעות כלל מקבלי הרישיון של הרשות השניה ומועצת הכבלים והלווין, כך שיגיעו לציבור כולו וישקפו את רגשותיהם של כל שדרות העם באירוע הקשה ביותר בתולדותינו.
יש לציין כי הסכמתי לחלק את הכספים רק לאחר שנקבע באופן חד משמעי שההפקות יספרו את הסיפור הישראלי! את הסיפור שלנו! לא בניסוח עמום (כמו "ההווייה הישראלית") כפי שדרשו בייעוץ המשפטי לממשלה, שיאפשר למפיקים מפוקפקים לעוות את המציאות או להפוך את היוצרות ולהדגיש את הצד של אויבנו. לא במשמרת שלי."
מנכ"לית המשרד, עו"ד עינבל משש: "טבח ה-7 באוקטובר חייב להיות מונצח עבורנו ועבור ילדינו. ההחלטה להקצות כספים להפקות מקומיות שינציחו את זיכרון הטבח הינו צעד קטן אך הכרחי וחשוב מאין כמוהו. 'העבר הוא ההווה, אך על העתיד עדיין ניתן להשפיע' - אלי ויזל"
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
