
גלנט ללוחמי דובדבן: "עלינו להיערך להתגברות הטרור ברמדאן"
שר הביטחון יואב גלנט ביקר ביחידת 'דובדבן' של חטיבת הקומנדו וקיים שיח מבצע עם מפקד היחידה והלוחמים.
גלנט: "השינוי העיקרי שאתם חווים בשטחי יו״ש בא לידי ביטוי בשני דברים: אחד - כמות הנשק הגדולה בשטח, והדבר השני - מאמץ איראני חזק להכניס נשק ואמצעי לחימה תקניים לשטח. דובדבן באופן ספציפי ואוגדת איו"ש, פיקוד המרכז - מציעים פתרונות חזקים.
התוצאה של כל העניין, היא לחץ גדול וזה ייבחן בימים האלה, ברמדאן. יהיו גם מבחנים נוספים, זה יכול להיות בדברים מקומיים, ואם זה יתחיל בהר הבית, זה גם יכול להניע דבר מערכתי. היחידה תצטרך להיות מופעלת או תפעל בהתאם לנסיבות - איפה שיהיו הבעיות, איפה שירצו למנוע אותן, איפה שירצו לתת מענה, והמענה הוא מענה של כוח מיוחד.
כון להיום, צריך להניח שבתקופת הרמדאן אנחנו נהיה בהתגברות ואולי אפילו ברתיחה. עליכם זה יטיל משימות כבדות וצריך להניח שאתם עלולים גם להיתקל במקומות מסוימים במסגרות מאורגנות, גם אם אין לנו את המודיעין המדויק. אתם צריכים להיות ערוכים ולנקוט בכל מה שאתם יודעים כדי לבצע את המשימות.
העיקרון חייב להיות שהולכים על מי שצריך להביא אותו בכל תנאי, אם אפשר עוצרים אותו, אם אי אפשר ונכנסים לקרב הורגים אותו - בזה זה נגמר.
אתם צריכים להיות מוכנים, אתם אחד הכוחות המרכזים שאנחנו נשענים עליו ביהודה ושומרון מסיבות ברורות. ויש מי שטורח לדאוג שהפעולות נגדנו ילבשו אופי שונה וזה האיראנים. איראן מחוברת לכל מה שקורה ביהודה ושומרון ומנסה לדחוף נשק, תחמושת, הכוונה, מידע, תהליכי הונאה ותודעה - הכל אל תוך השטח וזה משהו אחר. החיבור של כל הדברים האלה שם עליכם אחריות כבדה ואנחנו סומכים עליכם".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
