
שרים וח"כים מגיבים על הפיגוע בעלי | בן גביר: "צאו מהקונספציה!"; סמוטריץ': "צריכים לשנות פאזה"
שרים בממשלה הגיבו לפיגוע בתחנת הדלק בכניסה לעלי, בו נרצחו שני ישראלים מהירי.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "אתמול כניעה של קבינט הקונספציה בעניין הר הבית - היום פיגוע הבוקר פינוי יהודים בבנימין - עכשיו פיגוע הקבינט המצומצם, צאו מהקונספציה!".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "אדרוש הערב בישיבת הקבינט לשנות פאזה ולהשתחרר מהקונספיה גם ביו"ש. זה לא המצב הכלכלי, זו שנאת ישראל עמוקה שאינה שונה בין עזה ליו"ש. לא יתכן שבכל שנה הרמדאן והתקופה הקודמת לו יהפכו למרחץ דמים של רצח יהודים. זו אינה גזרת גורל. זה דורש מצה״ל הרחבת המאמץ הסיכולי ולא צמצומו, סגירת צירים, החזרת המחסומים ופיתוח מאסיבי של ההתיישבות כתשובה ציונית הולמת. אני מבקש לשלוח תנחומים מעומק הלב למשפחות הנרצחים ולחזק את תושבי עלי ואת המתיישבים כולם".
שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק: "הפיגוע בעלי - קריאת השכמה נוספת להיערכות אחרת לחלוטין לקראת הרמדאן ביו"ש. בראש ובראשונה צמצום התנועה הפלסטינית על עורקי החיים של ההתיישבות, והפנייתה לצירים חלופיים, שכולם יודעים שהם קיימים. חברי הקבינט המתכנסים הערב חייבים לדון בנושא".
שר המורשת עמיחי אליהו: ""אל תרגיזו אותם" = העידוד מספר אחד לטרור".
יו"ר מפלגת נעם, ח"כ אבי מעוז: "שולח את תנחומיי הכנים למשפחות הנרצחים. ברכת חזק ואמץ לבחור שחיסל את המחבל. קורא לרמטכ"ל להפנים: המלחמה ביו"ש לא הסתיימה. צה''ל לא השיג את מטרותיו - חיסול הטרור ביו"ש כמו גם בעזה, וכמו גם בדרום לבנון".

ח"כ לימור סון הר מלך: "הפיגוע הנורא בתחנת הדלק בעלי מוכיח שוב כי האויב הערבי ביהודה ושומרון אינו שונה מאחיו בעזה ולשניהם אותה המטרה - להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים ללא הבחנה.
הפתרון היחיד הוא מלחמת חורמה ללא מיצמוץ בכל גילוי של טרור ולו הזעיר ביותר ובמקביל הרחבת ההתישבות וחיזוק אנשיה החלוצים ולא להיפך... רק כאשר נבין זאת ולאור כך נפעל נזכה לחיות בארצנו לבטח. אני שולחת תנחומים מלב דואב למשפחות הנרצחים הי"ד".
יו"ר ועדת המשנה לענייני חו"ב ביהודה ושומרון, ח"כ צבי סוכות: "כל ילד יודע שחמאס מנסה בכל הכח לייצר פיגועים ביהודה ושומרון. הבחירה לשלוח הבוקר בעיצומה של מלחמה עשרות אנשי ביטחון להרוס פחון ליהודים במקום לעמוד במחסומים ומבצעי איסוף נשק לערבים מתסכלת ומקוממת".
סוכות פונה לשר הביטחון: 'סדרי העדיפויות ביהודה ושומרון חייבים להשתנות. הקונספציה לפיה הסרת מחסומים תוריד טרור מעולם לא הוכיחה את עצמה'. השקעת סד"כ בזמן מלחמה בהריסת פחונים ליהודים במקום במבצעי איסוף נשק בכפרים זו כבר החלטה אומללה מאוד. חיבוק ענק למשפחות הנרצחים".
חה"כ, תא"ל (במיל') שרון ניר: "הפיגוע הקשה בתחנת הדלק בעלי הוא תזכורת כואבת שהטרור הרים ראשו לא רק בעזה ובצפון - גזרת איו״ש בוערת. תנחומים למשפחות הנרצחים, אזרחי ישראל כולם, עומדים לצידכם בשעה קשה זו. בטרור צריך להכות ביד קשה בכל מקום. אני מחזקת את כוחות הביטחון בעבודת הסיכול, מניעה וחיסול תשתיות טרור".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
