
השמאל מנסה להשתלט על קריית אתא | חשיפת החומרים, המסמכים, ההתכתבויות והתמיכה בהילה רובין שלם
חשיפת חדשות 0404. הילה רובין שלם וחברי רשימתה מסתירים מתושבי קריית אתא את תפיסתם וכוונותיהם האמתיות - כך עולה משורה ארוכה של עשרות מסמכים, תמונות, וחומרים הנמצאים בידי חדשות 0404 וערוץ 14 ואף התכתבויות שמהן עולה תמונה ברורה: מדובר ברשימת שמאל, המנסה להשתלט על קריית אתא בתמיכת ארגוני שמאל מובהקים ובסיוע ישיר של מפלגת ״יש עתיד״ ויאיר לפיד.
יאיר לפיד רואה בקריית אתא את תחילת ההפיכה ברשויות המקומיות. עיר ימנית, שומרי מסורת רבים אשר מחצית ממנה אנשי ליכוד ורובה מצביעי ימין. לפיד סימן את קריית אתא כעיר מרכזית מתוך 18 רשויות מקומיות עליהן הוא מנסה להשתלט בצפונה של ארצנו.
כיעד להשגת מטרתו, תומכת מפלגת ״יש עתיד״ ברשימתה של הילה רובין שלם, מתוך מטרה שתזכה בתפקיד ראש העיר ובמקרה שלא תצליח במטרה, שתבטיח לעצמה לפחות כמות מנדטים מכובדת, כדי להשתלט על העיר מתוך מועצת העיר.
הילה רובין שלם, לטענת ״יש עתיד״ היא ראש המטה והנציגה בקריית אתא יחד עם רואי דוד, מס׳ 2 שלה - עובדה, שלטענת ״יש עתיד״ מוסתרת במכוון מתושבי העיר, כדי להסתיר את הכוונה להשתלט על העיר עם האופי הימני והמסורתי. הדבר מגובה בהתכתבות וואטסאפ עם מנהל מרחב צפון במפלגת ״יש עתיד״, ישראל ליבוביץ׳, המבהיר את ההחלטה להסתיר מהתושבים את התמיכה ואף דאגה וסיוע לקבלת כסף.
בתכתובת וואטסאפ שהגיעה לידינו, כותב תושב העיר למנהל מרחב צפון של ״יש עתיד״, ישראל ליבוביץ, והאחרון מאשר את דבר ההסתרה והתמיכה בהילה רובין שלם. התושב כותב לליבוביץ׳ מתוך ״דאגה״ שהילה לא תצליח להיבחר וכך הפעילים לא יראו את כספם לאחר יום הבחירות: ״אני מקרית אתא. יש את הילה שלם המועמדת... יש עתיד תומכים בה? כמה חברים של הבן עובדים אצלה... שבסוף לא תפסיד ולא יראו שקל. אז אמרו שיש עתיד תומכים בה. מוזר..״. ישראל מבקש להרגיע אותו וכותב: ״היא ורואי דוד הם הראשי מטה שלנו בקרית אתא... בגלל האופי של הקריה, ימנית חרדית, הם ירוצו לא תחת המותג של יש עתיד, אבל מקבלים גב מאיתנו.. ואין מצב שחברים של הבן שלך לא יראו שקל.. אדרג לזה..״. עוד כתב ישראל: ״אני מריץ בצפון ב-18 רשויות מועמדים לראשות ולמועצות.. אני מנהל מרחב צפון ואחראי על המטות בצפון״.
מסתירים מהציבור. התכתבות מנהל ״יש עתיד״:

אותו מנהל מרחב כתב לפני כחמישה חודשים ברשת החברתית פייסבוק: ״מחפשים נעדרים...היכן חברי ממשלת הפשע מאורגן?? חבורת הזבל והסמרטוטים ?? היכן מירי רקב,גלית דיסטאל,מיאו מיאו גולן, קרעי הקרוע, אנסלם האפס,בן זיבי ליצן הטיקטוק וסמוטריץ הסמרטוט וכל חבורת הסחטנים בשחור?? היכן הם ?? למה הם לא יוצאים לשטח?? מפחדים ?? ההתנהלות שלהם היא שהביאה לאסון יותר גדול ממחדל מלחמת יום כיפור..״
עוד חיבור ברור בין הילה לבין יאיר לפיד והשמאל שלא הוצג בפני הציבור: על פי החוק, מפלגה המחזיקה באות מסוימת בשמה (״יש עתיד״ מחזיקה באותיות פה) חייבת לאשר למפלגה שרצה ברשות מקומית להשתמש במי מאותיותיה. הצדדים שיתפו פעולה ולאחר שהילה הופיעה בבחירות הקודמות עם האות י׳ בלבד, נוספה לה כעת האות ה׳ השייכת למפלגת ״יש עתיד״.
אנשי ״יש עתיד״ מסמנים לייקים לפוסטי הבחירות של הילה רובין שלם. בין התומכים בהילה ומסמני לייקים על פוסטי הבחירות שלה ואף מגיבים ומאחלים לה הצלחה - אמיר זיסקינד המשמש ראש מטה השטח של ״יש עתיד״ במחוז צפון וגיל סגל, שהיה מנכ״ל ״יש עתיד״ ומונה לתפקיד סגן יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית מטעם ״יש עתיד״ ו״מרצ״.
ראש מטה השטח של ״יש עתיד״ במחוז צפון מאחל הצלחה להילה:

הילה רובין שלם היא בוגרת ״מכון מנדל״ - מכון המחנך לתפיסה שמאלנים ותחקירים שונים ורציניים הזהירו ממנו. ארגון המחקרים ״לביא״ חשף פרטים על מכון מנדל בתחקיר מקיף שעשה: ״מכון מנדל מעביר תוכניות חינוך אינטנסיביות לבכירים בשירות הציבורי בישראל ובכירי המכון מזוהים עם תפיסות שמאל קיצוני. קרן מנדל מפעילה בישראל מזה כעשרים וחמש שנים מספר רב של תכניות חינוך ומנהיגות לבכירי משרד החינוך ולקציני צה"ל ולקבוצות ממוקדות נוספות, כאשר מאות מבוגרי הקרן מצויים בתפקידי מפתח במגזר הציבורי. הדו"ח סוקר את האג'נדות והתפיסות שמובילות את שלושת נשיאי המכון האחרונים.
בסקירה נחשפת גם פעילותו השנויה במחלוקת של נשיא מנדל הנוכחי פרופ' יהודה ריינהרץ, שבזמן היותו נשיא אוניברסיטת ברנדייס חתם על הסכם שיתוף פעולה עם אוניברסיטת אל קודס, וקיבל לעבודה באוניברסיטה את חליל שקאקי אחיו של בכיר הג'יהאד האיסלאמי פתחי שקאקי, שהיה חשוד גם הוא בקשר עם גורמי הטרור, למרות התנגדות של הקהילה היהודית למינוי זה. בנוסף מתוארת פעילותה של איימי מנדל ביתו של הבעלים מורטון מנדל, שמנהלת בארה"ב ארגון בשם "צדק" שמצהיר על התנגדותו ל"כיבוש פלסטין", כאשר מורטון מנדל האבא והבעלים של מכון מנדל מוגדר כיועץ בארגון זה. מדיווחי קרן מנדל לרשויות המס בארה"ב עולה שקרן הצדקה של מנדל תומכת כספית באופן מתמשך בקרן לישראל חדשה (NIF) ומהצהרות בכירים בארגון שתיל מתברר כי הם רואים במרכז מנדל בנגב בית עבור ארגון שתיל, שמשמש כזרוע הביצועית של הקרן החדשה.
החינוך שספגה הילה - תחקיר על קרן מנדל:

גם גדולי ראשי הדור וראשי הישיבות הזהירו מאוד מהתקרבות ולימודים במכון מנדל. וכך צוין בכתבה בנושא: ״נתפרסם בעת האחרונה מכתב מגדולי הדור ראשי הישיבות והאדמורי"ם שליט"א חברי מועצות גדולי התורה, המזהירים מפני השתתפות בלימודים ב'מכון מנדל למנהיגות'. מן הסתם רוב הציבור הנמנה על היהדות החרדית לא שמע את שמעו של מכון זה, ולא פגשו את עמיתיו ובוגריו. לכן לנסות להבין מה עומד מאחורי עמידתם של גדולי ישראל בקריאתם, ואזהרתם הברורה להיבדל ולהתרחק ממכון זה, נעשתה פנייה אל הרב מרדכי נויגרשל הרה"ג רבי שליט"א שהזהיר מפני מטרותיו ודרך פעולתו של מכון מנדל והעובדה שמנהלי הקרן המממנת את מכון מנדל הינם רפורמים מוצהרים.
הילה רובין שלם חותרת להפלת ממשלת הימין, פרסמה פוסטים נגד ממשלת הימין, סימנה לייקים נגד הממשלה ואף לייק לטופס שפרסמה מפלגת ״יש עתיד״ בבחירות 2021 וקריאה להצבת שלטי ״יש עתיד״ במפרסמות הבתים. במי מדפי הפייסבוק השונים שלה, היא סימנה לייק ועוקבת, ביו השאר, אחר המכון הישראלי לדמוקרטיה - ארגון שמאל עם כסף רב, שתוקף רבות את ממשלות הימין.
רואי בפוסט תמיכה בלפיד, הילה בתמיכה בפוסט של רואי:
ארגון השמאל הלהט״ב הפרוגרסיבי תומך בהילה רובין שלם ומצהיר על כך במסמכים רשמיים והציב את קריית אתא כעיר מרכזית בצפון שיש להשתלט עליה. באמצעות הילה הם מתכננים להחדיר את האג׳נדה הלהט״בית השמאלנית לתוך העיר, לתכניות לימוד פרוגרסיביות לילדים בבתי הספר, כולל הרצאות טרנס׳נדר לילדי א׳-ו׳, קיום חודש גאווה ותליית דגלים ושלטים ברחבי העיר ולקיים בקריית אתא מצעד גאווה.
ארגון השמאל הפרוגרסיבי להט״בי תומך בהילה לראשות העיר ולמועצה:


תפיסת ארגוני השמאל וי״ש עתיד״, לפתוח את השבת בקריית אתא - תחבורה ציבורית, בילויים וביטול הסטטוס קוו. כל אלה באמצעות הילה רובין שלם. זו בדיוק תפיסתו של ידידה של הילה, עופר ברקוביץ׳, שתומך בה בריצתה לקריית אתא והיא תמכה בו בעבר, עד שנחשף בחדשות 0404 ובתחקיר בערוץ 14, שגילה כי ברקוביץ׳ נתמך ע״י ארגוני השמאל ומתכנן להשתלט על ירושלים. התחקיר, הביא את האמת לכל בית בירושלים ובבחירות הקודמות לא הצליח ברקוביץ׳ במשימתו.
הילה רובין שלם תומכת באיש השמאל עופר ברקוביץ:

הילה רובין שלם לקחה חלק במפגש במרכז לצדק חברתי - המרכז השמאלני. במרכז מדריכים בין השאר אנשי דרכנו ו-v15 כיצד לפעול בבחירות. דרכנו (v15 בשם הקודם), פועלת להפלת שלטון הימין מזה שנים ולתנועה כסף רב לצורך כך.
הילה באירוע ארגון השמאל המרכז לצדק חברתי:


רואי דוד - איש שמאל, יו״ר מטה ״יש עתיד״
רואי דוד, יו״ר מטה ״יש עתיד״, מס׳ 2 של הילה רובין שלם ומיועד לתפקיד מ״מ וסגן ראש העיר, הוא איש שמאל מובהק, שהוצב ברשימת ״יש עתיד״ לכנסת. מפגין שלקח חלק וקרא לציבור להגיע להפגנות לאחר שנתניהו הרכיב ממשלה. יחד עם פעילי שמאל הוא הפגין והניף שלטים.
רואי דוד מפגין נגד הימין:

רואי דוד כתב נגד ממשלת הימין במאי 2021: ״המניע: ראש הממשלה. כלי הירי: בן גביר. הנאשם: בנימין נתניהו. הקורבן: אזרחי ישראל״.
עוד כתב רואי דוד: ״עוד מופע אימים מפחיד של הנאשם מבלפור. שישחרר אותנו כבר מציפורניו ואת האומה משיניו. המדינה גוססת והוא עושה וידוא הריגה״.
רואי דוד נגד הממשלה ושריה:

דוד, פרסם עוד פוסטים נגד הממשלה ושריה: ״אדם עם 3 כתבי אישום, עבריין מורשע, אסיר לשעבר ונער גבעות שאירגן את מצעד הבהמות יושבים יחדיו לשולחן הממשלה לקבל החלטות על חיינו... ביבי, בן גביר, דרעי וסמוטריץ׳ מסוכנים לישראל, מסכנים את היהודים ויחריבו את הדמוקרטיה והליברליזם״.
זה מה שחושב רועי דוד על הימין ובוחריו:

כאמור, בפוסטים שונים של רואי דוד נגד הממשלה ובעד יאיר לפיד, בולטים סימוני הלייק שביצעה הילה רובין שלם. היא גם שיתפה בתקופה שהקורונה פשטה בישראל פוסט נגד נתניהו, החרדים ועוד.
הילה בפוסט נגד הימין והחרדים:

גם מס׳ 3, ניר יעקובי, המיועד לתפקיד סגן ראש עיר, מתנהל כאיש שמאל על מלא. בין השאר הוא שיתף פוסט של יאיר לפיד נגד ראש הממשלה נתניהו ונגד שרי ממשלת הימין.
ניר יעקובי המיועד לסגן ראש העיר משתף פוסט של לפיד:

מידע רב אודות חבורת השמאל המתכוונת להשתלט על העיר, לא הובא לידיעת הציבור ולמעשה מוסתר ממנו. גם כאן, בתחקיר זה, מפורסם חלק מן המידע וחומרים נוספים ורבים נמצאים ברשותנו.
הילה רובין שלם מחקה חומרים שפרסמה בשנים האחרונות והחליפה חשבונות ברשת החברתית.
הקשר הישיר למפלגת ״יש עתיד״ ולארגוני שמאל מוסתר מהציבור.
למעשה, הילה ואנשיה, אלה המצויים כיום במועצת העיר ומתמודדים שוב, מתנגדים לתפיסת רוב תושבי קריית אתא. כ-67 אחוז מתושבי קריית אתא (שני שליש מהעיר) הצביעו בבחירות האחרונות למפלגות הימין. הילה וחבריה טוענים שרוב תושבי העיר הם אנשים התומכים ב״עבריין מורשע״, ״אדם עם שלושה כתבי אישום״ ומי ״שארגן את מצעד הבהמות״. עוד הם חושבים על תושבי העיר כי הם ״מסכנים את היהודים ויחריבו את הדמוקרטיה והליברליזם״.
איך שאל בעבר יאיר לפיד? ״איפה הכסף״? אכן, מי יספר את האמת מהיכן הכסף הרב, המוערך ביותר ממיליון ש״ח, ששופכת הילה ברחבי העיר לטובת הבחירות. רק ברשת החברתית היא פרסמה בתקופת הבחירות ועל פי דו״ח פייסבוק כ-61,000 ש״ח, כאשר, על פי פייסבוק ואינסטגרם, בשבוע שחולף עד לבחירות היא הוסיפה עוד כ-25 אלף ש״ח וצוינה בדו״ח חברת מטא המפעילה את פייסבוק ואינסטגרם כמוציאת הכספים הגדולה ביותר לבחירות בקרב כל נבחרי הציבור והמתמודדים ברחבי מרחב חיפה. שלטי ענק העולים כסף רב, הפקת חוברות כרומו וחלוקה ברחבי העיר, גרפיקות דומות לפרסומי ״יש עתיד״ ועוד… כל זה בסכומי כסף אדירים, שאדם פרטי אינו יכול להם.
הילה רובין שלם, דיווחה למבקר המדינה כי לקחה הלוואות בסכום של כ-650 אלף ש״ח לטובת ריצתה בבחירות בקריית אתא.
הילה רובין שלם שופכת כספים רבים בפייסבוק ואינסטגרם:

זו אותה הילה שלם רובין שהצהירה כי אין לה שום עניין בג׳וב בעירייה וכל מטרתה התנדבות בלבד. היא קראה לתושבי העיר להצביע ליעקב פרץ ולמחל והצטרפה לרשימת מחל ויעקב פרץ כדי להצליח להכנס למועצת העיר - בדיוק שיטת הפעולה של השמאל. לנצל את המצב ולבנות על הזכרון הקצר של המצביעים.
קוראת להצביע מחל ויעקב פרץ ומבטיחה שאינה מחפשת ג׳וב:

לצערה, ההתכתבויות והרשתות החברתיות זוכרות את הכל, גם אם מחליפים חשבונות…
פנינו להילה רובין שלם בסדרת שאלות וביקשנו את תגובתה. הילה סירבה להגיב לשאלות והעבירה תגובה שאינה עניינית ולא קשורה כלל לתחקיר ולשאלות שהצגנו בפניה. היא סירבה פעם אחר פעם לענות למי מהשאלות, כאשר רק ציינה כי אינה מקבלת כסף מאף אחד. גם כאשר הצגנו בפניה בקשה לענות בפשטות ב״כן״ ו״לא״, סירבה הילה למסור תשובות.
הנה השאלות שהצגנו להילה:
כל חברי המועצה המכהנים היום מטעם רשימתך במועצת העיר ויתמודדו גם השבוע, הם אנשי שמאל ומזוהים עם השמאל בישראל. מדוע עובדה זו לא הובאה בפני כלל תושבי קריית אתא?
מדוע אינך מספרת לתושבים כי מפלגת יש עתיד תומכת בך בבחירות בקריית אתא?
האם קיבלת ערבות לסכומי הכסף האדירים שהוצאת בקמפיין הבחירות? וממי קיבלת?
האם את בעד או נגד פתיחת העיר בשבת? תחבורה ציבורית בשבת ופתיחת עסקים בשבת?
האם את תומכת בקיום חודש הגאווה בקריית אתא, אירועי גאווה ומצעד הגאווה?
מפלגת ״יש עתיד״ אישרה לך להשתמש באות ה׳ בשם אותו את מציבה בקלפיות. מדוע מידע זה מוסתר מתושבי קריית אתא?
על פי אסטרטגיית ״יש עתיד״, יש לשמור על אנונימיות ולא להציג כלפי חוץ את החיבור בניכם וזאת כדי שלא ״לשרוף״ אותך בקרב התושבים בעלי האופי הימני-מסורתי. האם כך את מנהלת קמפיין בחירות, תוך הטעיית התושבים והצגת מצגות שווא?
האם את תומכת ברפורמה המשפטית או מתנגדת לה?
מס׳ 2 שלך, יו״ר מטה ״יש עתיד״, האיש שאותו את מייעדת לתפקיד סגן ראש העיר, כיכב בהפגנות המחאה נגד ממשלת ישראל ונגד הימין. האם את מצדיקה אותו ואת פעילותו נגד הממשלה ולמעשה נגד רוב בוחריה - 67 אחוז מתושבי קריית אתא, אשר הצביעו בבחירות האחרונות לגוש הימין?
מדוע סימנת לייקים רבים על פוסטים של מפלגת ״יש עתיד״ ופוסטים נגד ממשלת ישראל? עוד הרבה לפני אירועי 7.10.
ברשתות החברתיות מופיעים כמה חשבונות שונים שלך, כשמידי פעם מופסקת הפעילות בחשבון הקודם. מדוע, ומה יש לך להסתיר?
מצורפות עוד תמונות ומצורפים עוד צילומי מסך על הילה וחברי רשימת השמאל, המתכוונים להשתלט על קריית אתא:
גיל סגל ששימש מנכ״ל ״יש עתיד״ תומך בהילה רובין:

הילה ורואי סימנו לייק לפוסט נוסף של ״יש עתיד״:

רואי דוד בעוד הפגנה נגד הימין:

רואי דוד יחד עם יאיר לפיד רגע לפני הבחירות:

רואי דוד עם סמל לך המפורסם נגד נתניהו:

מבחינת רואי דוד רוב תושבי קריית אתא תמכו ארדואן הרודן הטורקי:

הילה ממליצה להציב שלטי ״יש עתיד״ על הבתים:

רצים ביחד: רואי דוד מככב במפלגת השמאל יחד עם יאיר לפיד וישראל ליבוביץ:

״יש עתיד״ וכוונתה להשתלט על קריית אתא:

רואי דוד משתף פוסט נגד הרפורמה המשפטית:

זה מה שחושב רועי דוד על הימין ובוחריו:

למדה במכון מנדל עם תפיסת השמאל הפרוגרסיבי:

רואי דוד בהפגנה נוספת נגד הימין:

״מושחתים נמאסתם״. רואי דוד מפגין נגד הימין:

רואי דוד נגד הממשלה ושריה:

מאיפה הכסף? חברת פייסבוק מדרגת את הילה כמובילת ההוצאות הכספיות במרחב חיפה:

לומדת במכון מנדל עם תפיסת השמאל הפרוגרסיבי:

הילה רובין שלם סימנה לייק ועוקבת אחר מכון השמאל:

רואי דוד בקמפיין בחירות השמאל עם ישראל ליבוביץ:

ושוב, מנהל המרחב האחראי על השטח של ״יש עתיד״ מאשר שתמיכת השמאל בהילה רובין שלם מוסתרת מהציבור:

נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
