
סמוטריץ' דורש מרה"מ: "פתח בבדיקה על הסתרת המידע מהדרג המדיני"
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' דורש מראש הממשלה בנימין נתניהו לפתוח בבדיקה אודות העלמת המידע של השתתפות מעורבות אונר"א בטבח שביצע חמאס, בדיוני הקבינט.
במכתב ששיגר לנתניהו, דרש התייחסותו לתחקיר הניו יורק טיימס ואיך קרה שדלף המידע. בנוסף, דרש להבין מדוע צה"ל ידע, כך העולה בין שורות התחקיר, על שיתוף הפעולה של חמאס עם אונר"א ולא שיתף את הדרג המדיני בנושא.
סמוטריץ' האשים את אמ"ן בהסתרה וכתב: "ככל שאכן מידע כאמור היה בידי אמ"ן והוסתר מהדרג המדיני בשל רצונו של אמ"ן בהמשך פעילותה של אונרא ברצועה ובשל החשש שמידע כאמור יביא להחלטה מדינית לפעול להפסקת פעילותה של אונרא, הרי מדובר באירוע חמור מאוד. אין מדובר במידע שולי וברכיב מדיניות שולי אלא באירוע אסטרטגי שיש בו בכדי להשליך על מימוש מטרות המלחמה כפי שהוגדרו על ידי הקבינט, ובראשן השמדת היכולות השלטוניות והאזרחיות של חמאס - מטרה שהמשך פעילותה של אונרא והעברת סיוע הומניטרי דרכה לחמאס באופן שמשמר את כוחו של חמאס מול האוכלוסיה האזרחית חותרת תחתיה באופן מובהק".
שר האוצר חתם בשאלה איך ראש הממשלה מתכוון לטפל בהסתרת המידע הנ"ל.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
