
החל הדיון להדחת ח"כ כסיף | ח"כ כץ: ״זכות גדולה להדיח את האדם השפל ביותר שידעה כנסת ישראל״
עדת הכנסת החלה את דיוניה בבקשת הדחתו של חבר הכנסת עופר כסיף.
לפי פרק ד'1 לחוק הכנסת נקבע כי בקשה להפסקת חברותו של חבר כנסת תוגש ליו"ר הכנסת בצירוף חתימתם של לפחות 70 חברי כנסת, מתוכם עשרה לפחות הם חברי אופוזיציה. את הבקשה הגיש ח"כ עודד פורר, ועל הבקשה חתמו 85 חברי כנסת.
כעת, בשלב השני, דנה ועדת הכנסת בבקשה ובסופה תחליט האם להמליץ למליאת הכנסת האם להפסיק את חברותו של ח"כ עופר כסיף. ההחלטה צריכה להתקבל ברוב ¾ מחברי הוועדה, ורק חברי ועדה שנכחו בלפחות במחצית מהדיונים בנושא יהיו רשאים להצביע.
במידה ותאשר הוועדה את הבקשה, היא תועבר להכרעת מליאת הכנסת. שם נדרש רוב של 90 חברי כנסת.
בפתח הדיון תתן היועצת המשפטית לכנסת את סקירתה על הנושא ועל סמכויות הוועדה, לאחר מכן חבר הכנסת פורר יציג את הבקשה, לאחר מכן חבר הכנסת כסיף ועורך דינו יציגו את תגובתם, לאחר מכן היועצת המשפטית לממשלה תציג את עמדתה וכן היועצת המשפטית לכנסת. אחרי זאת יפתח דיון בהשתתפות כל חברי הכנסת.
יו״ר ועדת הכנסת אופיר כץ: אני מקווה שנשים סוף לחופש לתמוך בטרור כנגד מדינת ישראל וחייליה בשם חופש הביטוי, זו תהיה זכות גדולה להיות יו"ר קואליציה ויו״ר ועדה שמגייס רוב להדחה של האדם השפל ביותר שידעה כנסת ישראל.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
