
כתב אישום | המשטרה פענחה את תיק ניסיון הרצח של תושב רמלה
כח משימה מיוחד שהקים ממ"ז מרכז -ניצב אבי ביטון, לסיכול הפשיעה האלימה ברחוב הערבי, ביצע בראשית החודש שעבר פעילות גלויה בצומת כביש 200 ורחוב משה ארנס ברמלה והצליח לעצור בתום פעילות מבצעית ונחושה שני תושבי פרדס שניר מלוד בשנות ה- 20 לחייהם בחשד לירי וניסיון רצח של נהג משאית, על רקע פלילי.
השניים נעצרו לאחר שהתנגשו בניידת המשטרה וברשותם נתפסו אקדח, מחסנית נוספת ותחמושת.
החקירה נוהלה באופן מקצועי ביחידה המרכזית של מחוז מרכז ועל פי כתב האישום עולה כי הרקע לאירוע נבע מסכסוך בין שתי המשפחות.
עוד עולה מכתב האישום כי הנאשמים התארגנו מבעוד מועד על מנת לרצוח את הקורבן ולשם כך הצטיידו באקדח 9 מ"מ ומחסניות. הם יצאו רכובים על אופנוע אשר בבעלותו של אחד מהם תוך שהם מסתירים את מספר לוחית הזיהוי של כלי הרכב ומנצלים את הקסדות על מנת להסתיר את פניהם.
הנאשמים, כך עפ"י כתב האישום איתרו את המשאית הנהוגה ע"י הקורבן, התקרבו לתא הנהג בזמן שהרכב המתין ברמזור אדום, והמורכב על האופנוע פתח בירי של כ 20 כדורים לעבר הקורבן אשר אך בנס הצליח להימלט מהמשאית.
בשלב הזה שמעו השוטרים את קולות הירי והחלו בפעילות מבצעית ללכידת החשודים תוך שהם מזעיקים כוחות נוספים לזירה. בכתב האישום מצויין כי הנאשמים נסעו בניגוד לכיוון התנועה ולא עצרו אלא לאחר שהתנגשו בניידת משטרה ונפצעו.
הנאשמים נעצרו, הועברו לטיפול רפואי ובהמשך לחקירה בימ"ר מרכז. מעצרם הוארך מעת לעת, בהתאם לממצאי החקירה וצרכיה והיום כאמור הוגש נגדם בביהמ"ש המחוזי בלוד כתב אישום חמור בגין ניסיון לבצע רצח, נשיאת נשק שלא כדין, שינוי זהות של רכב ומעשה פזיזות.
יחד עם הבקשה להארכת מעצרם הוגשה גם בקשה לחלט בסיום ההליך המשפטי את כלי הרכב ששימש את הנאשמים לביצוע ניסיון הרצח וההימלטות מהזירה
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
