
"חוק ההמשכיות" | זרעיהם של 98 גברים מהטבח הנורא הוקפאו
ועדת הבריאות התכנסה היום בהובלתן של חברות הכנסת קטי שטרית ומירב בן ארי, על מנת לדון על ׳חוק ההמשכיות׳ שיאפשר שימוש בזרע של הנפטר לשם הולדה
על פי הנתונים העדכניים של הצבא בדבר הבקשות לנטילת זרע:
מאז ה 7.10, הוקפאו זרעיהם של 98 גברים, מתוכם 88 חיילים ו-10 אזרחים.
בדיון הובהר כי רק מגיל 18 יוכל אדם לתת הנחיות לשימוש בזרעו ולא יעשה שימוש בזרע אם נפטר בהיותו קטין.
ח״כ קטי שטרית: ״חוק ההמשכיות זהו חוק תקדימי, ראשון מסוגו בעולם שיהווה תקדים וישמש דוגמא עבור מדינות רבות שידרשו גם הן לנושא בעתיד, זאת משום שאנו מבקשים להסדיר חוקתית נושא אשר לא עסקו בו מעולם.
חשיבות ורגישות הנושא אשר נוגע בלב כל אזרחי ישראל ובעיקר עבור המשפחות השכולות שהן יקרות וקדושות.
אין לי מילים לבטא את הערכתי הגדולה כלפי תעצומות הנפש שהם מגלים יום יום, ואני מקווה שיש בחוק הנידון מעט מזור עבור המשפחות הקדושות הללו״.
כזכור בשבוע שעבר, ועדת הבריאות דנה בחוק לשימוש בזרע של נפטר לשם הולדה.
ממלאת מקום יו"ר הוועדה, ח"כ מירב בן ארי, בישרה כי בתיאום עם משרד הביטחון, יוצע באתר מיט"ב, אתר המתגייסים של צה"ל, תצהיר של המלש"ב שהוא מעוניין בשימוש בזרעו אם חלילה יפול.
בנוסף לחתימת החייל תידרש חתימת עורך דין והמידע אודות אפשרות זו יימסר בהודעה כתובה לטלפון של כלל המיועדים לגיוס.
בן ארי הדגישה כי שיתוף הפעולה עם משרדי הממשלה הוא הכרחי.
(תמונה: ארכיון)
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
