
בשב"ס מזהירים: "בתוך שבוע או שבועיים, נגיע לקליטה מקסימלית של אסירים בבתי הסוהר"
תפוסת האסירים בבתי הכלא בישראל עומדת על 98.78% נכון ליום 27.12.23 מוחזקים בבתי הסוהר 19,756 כלואים.
שב"ס מדווח שהוא יכול להחזיק ב- 20 אלף אסירים לכל היותר מאז פרצה המלחמה חלה עלייה של למעלה מ- 3,400 אסירים בבתי הכלא כ- 88% מחבלים כלואים וכ- 18% מהאסירים הפליליים, מוחזקים בצפיפות של 3 מ"ר לאסיר, בניגוד לפסיקת בג"ץ.
בשב"ס מזהירים: "בתוך שבוע או שבועיים, נגיע לקליטה מקסימלית של אסירים בבתי הסוהר" הוועדה לביטחון לאומי האריכה את ההכרזה על מצב חירום כליאתי.
לאחר שהממשלה החליטה להאריך את תוקפה של ההכרזה על אירוע חירום כליאתי, הוועדה לביטחון לאומי בראשות מ"מ הוועדה ח"כ צבי סוכות (הציונות הדתית) הצביעה היום פה אחד בעד המשך הארכת ההכרזה על מצב חירום כליאתי לפי סעיף 19כ לפקודת בתי הסוהר (נוסח חדש), התשל"ב -1971. ההארכה תהיה בתוקף עד ליום ח' בשבט התשפ"ד, 18.01.24.
מצבת הכלואים נכון ליום 27.12.2023 בבוקר עמדה על 19,756 כלואים, עלייה של למעלה מ- 3,400 במצבת הכלואים מפרוץ המלחמה, מצבת הכלואים טרם המלחמה עמדה על 16,353. כ- 88% מכלל המחבלים הכלואים וכ- 18% מהאסירים הפליליים, החוזקו בצפיפות של 3 מ"ר לאסיר, זאת בניגוד לפעימה הראשונה של החלטת בג"צ 1892/14.
ח"כ צבי סוכות, מ"מ יו"ר הוועדה לביטחון לאומי:
"הגיע הזמן להפסיק את הקייטנה באגפים הביטחוניים, הרוצחים מחמאס ושאר ארגוני הטרור צריכים להיות במינימום התנאים שהחוק מאפשר. אני מצפה משירות בתי הסוהר להחמיר ולצופף עוד יותר דווקא את אסירי חמאס. בזמן בו הצפיפות גדלה בבתי הכלא הם הראשונים שצריכים לשלם את המחיר"
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
