
דוהרים לטכנולוגיה | מפעל חדש אושר בישראל
המנהלים הכלליים של משרד האוצר, הכלכלה, התעשייה ורשות המסים ומנהלת רשות ההשקעות אישרו את בקשת חברת אינטל להקמת מפעל חדש בישראל בהשקעה של 25 מיליארד דולר. החברה צפויה להעסיק אלפי עובדים נוספים בקרית גת בשכר גבוה.
במסגרת התחייבויותיה צפויה אינטל לסיים את ההשקעה ולהתחיל את הפעילות במפעל עד לשנת 2028 ולהמשיך ולהפעילו עד לשנת 2035 לפחות. חשוב לציין כי השקעה זו היא ההשקעה הגדולה ביותר של חברה במדינת ישראל אשר תניב למשק תועלות מאקרו כלכליות משמעותיות.
אינטל מוערכת בשווי של כ-150 מיליארד דולר ומעסיקה כ-130,000 עובדים ברחבי העולם מתוכם כ-12,000 בישראל. אינטל פועלת בישראל החל משנות ה-70 במרכזי פיתוח בחיפה, ירושלים ובפתח תקווה ובמפעל ייצור בקרית גת.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' בירך: "דווקא עכשיו, דווקא בישראל. בחירתה של חברת אינטל העולמית לאשר את השקעה חסרת תקדים בהיקף של 25 מיליארד דולר ולהקים את המפעל החדש שלה דווקא כאן, בישראל, היא חשובה ומשמעותית. השקעה כזו, בזמן שישראל ניצבת במלחמה מול הרוע המוחלט, מלחמה שבה הטוב מחויב לנצח את הרע, היא השקעה בערכים הנכונים והצודקים שמקדמים את האנושות".
שר הכלכלה, ניר ברקת: "ההשקעה הענקית של אינטל בישראל היא הבעת אמון משמעותית מאוד בכלכלה הישראלית ובמדינת ישראל, ובעלת ערך אדיר דווקא בימים אלה. אינטל היא שותפה לדרך ופעילותה בארץ בתחום המו"פ והייצור המתקדם, תומכת במדיניות שאני מוביל במשרד הכלכלה, להגדלת היצוא ויצירת משרות איכותיות בפרירפיה".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
