
סמוטריץ: ״סביב שולחן קבלת ההחלטות חייבים לשבת מי שזעקו שנים כנגד הקונספציה״
יו״ר ״הציונות הדתית״, שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, אמר בישיבת הסיעה כי ההחלטה לאפשר הזרמת דלק לרצועת עזה היא טעות קשה. שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ הדגיש: ״התנגדתי לה בישיבת הקבינט ואני חושב שהדרך לנצח את המלחמה היא להכניע את מדינת חמאס בעזה וכדי לעשות את זה צריך למוטט את המערכת המדינתית בעזה, ולא לאפשר שום דבר שיכול לסייע לחמאס להמשיך להילחם ולפגוע בחיילינו ובאזרחנו. אמשיך להתנגד לכל מהלך דומה״.
בהמשך לכך, הוסיף השר: ״אני חושב שהטעות הקשה הזו מחייבת הרחבה של קבינט המלחמה. סביב שולחן קבינט המלחמה חייבות להיאמר ולהישמע דעות שעד היום לא נשמעו. כיוונים וצעדים שלא נשקלו עד כה וחשיבה שמאתגרת את הקונספציה בה החזיקו רבים וטובים, הקונספציה שבמידה רבה, הביאה אותנו למצב בו אנו מצויים כיום.
סביב השולחן בו מתקבלות ההחלטות חייבים לשבת אנשים שזעקו במשך שנים כנגד הקונספציה, שדרשו את חיסול החמאס כולל כיבוש רצועת עזה כדי להסיר את האיום על מדינת ישראל״.
לבסוף אמר כי ״אתמול קיבלנו תזכורת נוספת לאופייה של הרשות כשהם פרסמו הודעה רשמית שמאשימה את צה״ל בהרג של אזרחי ישראל בטבח הנורא. בעניין הזה יש שינוי לטובה בקבינט ביחס לרשות. אני גאה על כך שהתקבלה דרישתי לקזז מאות מיליונים מהכספים שהרשות התכוונה להעביר לעזה, מה שבסופו של דבר מנע את כל העברת הכספים לרשות.
קיבלתי בשבוע שעבר מכתב מהממונה על הכספים ברשות שבעזות מצח דרש ממני להעביר את כלל הכספים לרשות. למרות הלחץ הכבד שמופעל עלי בעניין הזה מתוך הממשלה והמערכות, לא אסכים להעביר שקל אחד לעזה שיגיע לנאצים ולמשפחותיהם, שרצחו את בני עמנו״.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
