
כוחותינו תוקפים בלבנון: "בוצע ירי נוסף לעבר מוצב צה"ל בגבול"
הבוקר בוצע ירי לעבר היישוב שתולה, עליו לקח אחריות ארגון הטרור חיזבאללה, בעקבותיו החלו כוחותינו לתקוף את מרחב הירי בלבנון. במקביל, אחרי מספר שעות של שקט, הופעלו אזעקות צבע אדום ברחבי העוטף.
בעקבות פגיעה ישירה בבית בשתולה, חובשים ופראמדיקים של מד"א קבעו את מותו של גבר כבן 40 ופינו למרכז הרפואי לגליל בנהריה, שלושה פצועים בהם: שני גברים כבני 40 במצב בינוני ואחד במצב קל.
תושבי קרית שמונה הונחו לשהות סבמוך למרחבים המוגנים. בהמשך מסר דובר צה"ל: "בהמשך לירי הנ"ט שבוצע במרחב שתולה, כוחות צה"ל תקפו באמצעות ארטילריה את מקורות הירי. כמו כן, בוצע ירי נ"ט נוסף לעבר מוצב צה"ל בגבול לבנון. בתגובה, צה"ל תוקף בשטח לבנון בשעה זו".
במקביל, עדכן משרד הבריאות על 377 פצועים המאושפזים בבתי החולים נכון להיום, מהם 99 קשה, 191 בינוני ו-87 קל. עד כה פונו לבתי החולים 3,715 פצועים, מהם: 26 אנוש, 313 קשה, 683 בינוני, 2,371 קל, 189 חרדה ו -133 בהערכה רפואית.
ממשרד הבריאות נמסר גם כי "משרד הבריאות פונה לכל מי שזקוק לכך לפנות לאחד מהמוקדים שנפתחו על מנת לקבל סיוע נפשי. כמו כן, ניתן להתקשר לכל אחד מבתי החולים על מנת לקבל מידע על פצועים שפונו לאחד מבתי החולים".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
