
האזהרה של פרקליט הצמרת: "אסור שתהיה דיקטטורה של בית המשפט"
פרקליט הצמרת עו"ד ציון אמיר, מבכירי עורכי הדין בישראל, התייחס הבוקר (שני) לנושא הדיונים הקרובים בבג"ץ בנוגע להתערבות בחוקי יסוד שלא בסמכות.
אמיר התראיין לגלי ישראל ואמר כי "ברור לגמרי לאן זה הולך, כל הסימנים מראים שאנחנו הולכים לקראת שינוי משטרי של ממש. אין לנו את הלוקסוס לוותר על מה שנבנה כאן אחרי 2,000 שנות גלות בדם ויזע, צריך לשמור על המפעל הציוני שלנו".
אמיר הוסיף ואמר: "כדי לשמור על זה וכדי להישאר איתן - צריך להכיר במציאות, והמציאות היא שמנסים להוביל למקום בו יופרו כל האיזונים והבלמים. בנושאים האקוטים העומדים כעת בבג"ץ - אני מתפלל, מתחנן ומבקש, גם בבמה הזו, בפני שופטי העליון: אנא היזהרו טרם אתם כותבים את פסקי הדין האלה, אנא היזהרו".
"יש עוד כמה שופטים ששומעים לקול הזה ומבינים את גודל האחריות כעת. זה מסוכן מאד, איש לא רוצה דיקטטורה במדינה שלנו, צריך להיזהר שלא תהיה דיקטטורה של אף אחד, כולל לא של בית המשפט", סיכם אמיר.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
