
המסר של הלוי לנתניהו: צה״ל יוכל לכל משימה | כל הפרטים
הרמטכ״ל עדכן את ראש הממשלה לאורך כל התקופה האחרונה בהערכת המצב. בשבוע שעבר התקיימה פגישה ישובה בה הוצגו הערכת המודיעין, ההשלכות האסטרטגיות וההשלכות על הכשירות והלכידות כתוצאה מתהליך החקיקה.
מאז בכל יום התקיימה הערכת מצב בצה״ל, בסופה שר הביטחון עודכן בפרטים והמזכיר הצבאי של ראש הממשלה עדכן את ראש הממשלה.
תוכננה פגישה ישובה של ראש הממשלה והרמטכ״ל אתמול, אך לאור המצב הבריאותי של ראש הממשלה, הועבר נייר עמדה מפורט מהרמטכ״ל המציג את המצב הביטחוני, ההשלכות האסטרטגיות וההשלכות על הכשירות והלכידות של צה״ל. רה״מ קרא מסמך זה.
במהלך היום בטרם התקיימה הפגישה הישובה, הועברו נתונים לראש הממשלה בנושא. בשעה 17:00 התקיימה פגישה ישובה של השניים, בה הוצגו הדברים הבאים: ״הרמטכ״ל הציג בפגישה את הערכת המצב הביטחונית, את כשירות צה״ל, את ההערכות וההשלכות של החקיקה על הכשירות והלכידות בצה״ל.
הרמטכ״ל הדגיש כי נדרש להפסיק להתבטא נגד צה״ל ומשרתיו בסדיר ובמילואים - התבטאויות אלה פוגעות בכשירותו ובלכידותו של צה״ל. צה״ל יעשה מאמצים גדולים על מנת לשמור על הכשירות והלכידות גם בעת הנוכחית. מפקדי צה״ל יעשו הכל כדי לשמור את צה״ל בכשירות מיטבית ולהגן על מדינת ישראל ואזרחיה״.
המסר המרכזי שהעביר הלוי לנתניהו הוא שצה״ל יוכל לכל משימה, גם במידה והסרבנים יממשו את האיום; כך על פי פרסומו של הכתב הביטחוני הלל ביטון רוזן מערוץ 14. לפיו גם נודע כי אחוזי ההתייצבות של יחידה 551 במילואים עלו ביממה האחרונה מכ-80% ל-97% - זאת למרות הטענות בעניין הסרבנות.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
