
ועדת החוקה תדון בהצעת חוק מועצת עורכי הדין
ועדת הכנסת, בראשות ח"כ אופיר כץ, אישרה הבוקר (שני),אישרה לפני זמן קצר, ברוב של 9 חברי כנסת בעד ו-4 נגד, כי הצעת החוק של חה"כ חנוך מלביצקי, תידון בוועדת חוקה, חוק ומשפט.
מוצע להקים מועצת עורכי דין, אשר תהיה מועצה ציבורית שתתמנה על ידי שר המשפטים ותורכב משופטים, עורכי דין מהמגזר הפרטי והציבורי, נציגי משרד האוצר ונציג סגל אקדמי במוסד להשכלה גבוהה. כמו כן, מוצע להעביר למועצת עורכי הדין סמכויות רבות הנתונות כיום ללשכת עורכי הדין, ובהן מעורבותה בהליך הבחירה של השופטים.
ח"כ חנוך מלביצקי, יוזם הצעת החוק: ההצעה עניינית שבאה להטיב עם ציבור עורכי הדין. על עיתוי הבקשה הגיב ח"כ מלביצקי כי "כבר בנובמבר האחרון הגשתי את ההצעה, אך הסכמתי להמתין לבקשת בית הנשיא עד לתום השיחות. ההחלטה על עיתוי תכולת החוק נמצאת בידיים של הגורמים המקצועיים במשרד המשפטים".
בנוסף, נקבעו ועדות לשורה של הצעות חוק. בין היתר, אישרה הוועדה כי הצעת חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (תיקון מס' 268), תידון בוועדת הכספים, וכן הצעת חוק לתיקון פקודת העיריות (צדק חלוקתי בכל הרשויות המתוקצבות במדינת ישראל), תידון בוועדת הפנים.
עוד נקבע כי ועדת הכלכלה תדון בהצעת חוק איסור פרסומת והגבלת השיווק של מוצרי טבק ועישון של חה"כ בעז ביסמוט, וכן בהצעת חוק הבנקאות (תיקון- פיקוח פרלמנטרי על סגירת סניפים וצמצום שירותי בנק).
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
