
השר גלנט: ״מגן וחץ - מערכה קצרה ורבת הישגים״
שר הביטחון יואב גלנט נאם היום (חמישי) בטקס האזכרה לחללי מלחמת ששת הימים ומלחמת ההתשה, שהתקיים בהיכל הזיכרון הממלכתי בהר הרצל.
בנאומו אמר בין היתר כי ״גם בחלוף שנים ארוכות של כאב וגעגוע, אין מזור ליגונכם האינסופי. דעו כי מדינת ישראל כולה, לוחמי צה״ל ואנשי כוחות הביטחון, זוכרים ומוקירים את תרומתם של הבנים, מצדיעים לעוז רוחם וממשיכים בדרך שהותירו לנו לצעוד.
משימת ההגנה על ישראל ואזרחיה נותרה משימתנו המרכזית. אתגרינו הביטחוניים לובשים ופושטים צורה, ואנו נדרשים לבנות את כוחנו ולשמור על מוכנות ועל דריכות למול כל תרחיש.
רוח היוזמה, התיאום והיצירתיות של מלחמת ששת הימים מהווה עד היום מודל ומצפן למערכת הביטחון. גם בימים אלו ממש, עושים כוחות צה"ל כל שנדרש, כדי להגן על מדינת ישראל ועל אזרחיה.
בשבוע שעבר קיבלנו שוב תזכורת לטרור הרצחני המאיים על אזרחנו, אך האויב נוכח בעוצמתה של מערכת הביטחון על כל מרכיביה, המציבה מולו קיר ברזל.
מבצע ״מגן וחץ״ התאפיין בהפתעה ובתחבולה לצד מודיעין איכותי ויכולת אש מדוייקת וקטלנית. היתה זו מערכה קצרה ורבת הישגים ברוח המורשת שהנחילו לנו לוחמי צה״ל במלחמת ששת הימים״.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
