
הישג גדול לבנימין: מליארדי שקלים לפיתוח הכבישים
בתקציב המדינה יושקע סכום עתק להרחבת כביש 60 וכבישים נוספים בהתיישבות. שר האוצר סמוטריץ' קיבל את התכניות שהציג ראש מועצת בנימין ישראל גנץ וכבישי האזור יתוקצבו לביצוע ולתכנון.
החלק הנוגע לתחום התחבורה בתקציב המדינה נחתם היום והוא מהווה בשורה גדולה לתושבי יו"ש ובייחוד לתושבי בנימין.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ושרת התחבורה מירי רגב גיבשו עם ראש מועצת בנימין ישראל גנץ סל תקציבי משמעותי לפיתוח הכבישים באזור. מדובר בהשקעה תקציבית בתשתיות כבישי יו"ש כפי שלא היתה בהתיישבות והיא מבוססת על תכניות שהוכנו בשנים האחרונות.
הפרויקט היקר והמשמעותי הוא הרחבת כביש 60 מהכניסה לירושלים בפסגת זאב-חיזמא דרך שער בנימין, עפרה, עלי ועד לצומת רחלים. הכביש יורחב ל-3 נתיבים בכל כיוון כשנתיב אחד בכל כיוון יהיה נתיב תחבורה ציבורית.
הסיכום התקציבי יקצה יותר ממליארד ש"ח לביצוע העבודות בשלב הראשון מחיזמא ועד לצומת המשטרה הבריטית, כשבמקביל תכנון החלק הצפוני של הכביש יתוקצב גם כן, ולאחר התכנון יתוקצב הביצוע במסגרת תכנית החומש לכבישי יו"ש. זו בשורה משמעותית לתושבי בנימין ולכל משתמשי הדרך הראשית של ההתיישבות.
בנוסף, כביש 45 שמתוכנן להיסלל מאזור תחנת הדלק של כוכב יעקב ועד עטרות (דרך שיקוע קלנדיה) יתוקצב גם הוא בהיקף של 300 מליון שקלים. במועצת בנימין אומרים כי כביש 45 החדש יקצר את הדרך ממזרח בנימין לכיוון 443, והוא נמצא בשלבי תכנון אחרונים כשניתן יהיה להתחיל את סלילתו בקרוב.
עוד בכבישי בנימין: כביש 465 מצומת המשטרה הבריטית ועד לצומת עופרים בכביש 446 יתוקצב גם הוא להרחבה. עוד יתוקצב לתכנון מפורט כביש שיחבר את יישובי גוש טלמונים לכביש 443. שר האוצר וראש המועצה סיכמו כי כביש שבו יסתיימו הליכי התכנון, יתוקצב לביצוע.
ראש מועצת בנימין ישראל גנץ: "אני מבקש להודות לידידי ההתיישבות שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ושרת התחבורה מירי רגב. בלי המעורבות והבקיאות שלהם בפרטים ובמשמעות תכניות הכבישים ההישג הזה לא היה בא. אנחנו ברגע היסטורי. מדינת ישראל לוקחת אחריות על יהודה ושומרון וזה בא לידי ביטוי בהשקעה שלא נראתה כמותה מאז היווסדה של ההתיישבות. אני מבקש להודות לשרים ולראש הממשלה נתניהו. העבודה עוד לפנינו. בשיתוף פעולה נמשיך בפיתוח אסטרטגי של ההתיישבות".
ראש המועצה המקומית בית אל, שי אלון בירך ואמר: "ההתיישבות ביהודה ושומרון היא חוד החנית של המדינה, הן בביטחון, הן באיכות התושבים והן בתרומה למדינה. מאז הסכמי אוסלו הכבישים הללו לא שופרו או טופלו. מדובר בהכרח המציאות. אין כאן מותרות או איכות חיים - זהו צורך בסיסי לתקן את הכבישים שאי אפשר לנסוע בהם כבר שנים רבות. שמח ומברך על השקעתם של שר האוצר סמוטריץ' ושרת התחבורה רגב בחבל ארץ אסטרטגי וחשוב זה. לתושבים ביו"ש מגיע להיות שווים בני שווים וכעת המציאות מתקדמת לשם".

נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
