
סמוטריץ' במכתב לרה"מ: "דורש להקפיא באופן מיידי את עקירת הכרם"
פינוי כרם משפחת בן אליהו בעמק שילה, מתבצע בשעות אלו (רביעי) למרות החלטת שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ' לבטל את הצו. ההחלטה התקבלה בדיון לפני כחודש, אך שר הביטחון הפך את ההחלטה והורה לבצע את ההרס.
על כן, יו"ר הציונות הדתית סמוטריץ', שלח לפני זמן קצר מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, בו הוא דורש להקפיא באופן מיידי את עקירת הכרם.
במסיבת עיתונאים שקיים אתמול, אמר השר סמוטריץ': "העקירה המתוכננת היא עוול נוראי. אני רוצה להזכיר בראשית הדברים ש'צו שימוש מפקיע' הוא צו דרקוני. מדברים על דמוקרטיה וזה צו שאין לו מקום בדמוקרטיה".
עוד אמר סמוטריץ': "נגד הצו הזה הוגש ערר לוועדת עררים, שזה גוף מעין שיפוטי. הערר התקבל משום שאף אחד לא הצליח להוכיח בעלות על הקרקע. אבל בכל זאת, שר הביטחון דאז בני גנץ החליט החלטה פוליטית והורה לראש המינהל האזרחי דאז להפעיל את הצו.
אני קיימתי על זה דיון לפני כחודש ובתפקידי כשר במשרד הביטחון הוריתי לבטל את הצו. לצערי, השר גלנט חשב אחרת. מאחר שנושא הסמכויות ביני לבין השר גלנט לא הוסדר ומתוך רצון שלא להכניס את המערכת הצבאית לקונפליקט - לא יצאתי לקרב על זה בזמנו.
מדברים על זכויות אדם. זה לא דמוקרטי. הצו הזה היה צריך להיות מבוטל. נקודה".

נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
