
הנשיא הרצוג: "מאיימים על רה"מ ברצח - הדיון מתלהט למקומות מסוכנים"
נשיא המדינה יצחק הרצוג יצא היום (ראשון) כנגד האיומים על חיי ראש הממשלה בנימין נתניהו.
בפתח דבריו אמר הנשיא: "אנחנו נמצאים ברגע מאוד נפיץ מבחינה ישראלית. כמו שהשוות אותנו לאלונקה, אני באמת חושב שמדינת ישראל היא מטאפורה לאלונקה. זה יכול להיות במירוץ אלונקות או בתהליך הנשיאה של האלונקה. אם מישהו לוקח את האלונקה ימינה מידי או שמאלה מידי האלונקה יכולה ליפול ואם מישהו נוטש את הנשיאה של האלונקה, האלונקה עלולה ליפול. ככה אני רואה את ישראל.
אני אומר את זה ממקום של אחריות היסטורית. אני שומע שמכנים אנשים ומנהיגים בציבור ומשווים אותם לנאצים. אנשים שוכחים מה הייתה השואה כשמשתמשים כלאחר יד במונח נאצי. כשמקללים ומאיימים על החיים של עובדי מדינה שבאים וקמים בבוקר כדי לשרת אותנו, אני אומר אנחנו ממש במו ידינו מפילים את האלונקה".
בהתייחס לאיומים אמר הרצוג: "כשאני רואה שמאיימים על ראש ממשלה ברצח, ברצח! אני אומר לעצמי אנחנו לא מבינים שהאלונקה תיפול באחת. זה דבר הרי נורא שחייב להסיר אותו בכל דרך ולמחוק את הכתם הזה, אסור להשתמש בכלל בביטויים כאלו בדיון. הדיון הזה מתלהט למקומות מסוכנים, ואני קורא מכאן לכל מי שעוסק בויכוח: תעצרו רגע- תנשמו".
עוד הוסיף בהמשך לכך: "תעצרו רגע את כל התהליך, תנשמו עמוק, תאפשרו הדברות כי יש רוב עצום בעם שהיה רוצה הדברות. צריך לסחוב את האלונקה ביחד, כל חלקי העם ולנהל דיאלוג על הכאבים ועל הסוגיות המשמעותיות ביותר לפני שיהיה מאוחר מידי והרטוריקה הנוראה שאנחנו שומעים".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
