
דרעי על פסילתו: "אחרי זה מתפלאים למה יורד האמון בבית המשפט"
יו"ר ש"ס אריה דרעי התייחס היום (שני) לנושא פסילתו מכהונה כשר. דרעי פתח את דבריו בכך שאמר כי הודיע במשך כל מערכות הבחירות בגלוי שהוא הולך להיות שר, וכי כל טענה מנוגדת לכך היא "פגיעה באינטליגנציה של הציבור".
עוד אמר דרעי: "השופט לא שמע מאף אחד שאני מתכונן לפרוש. הסברתי בבית המשפט (השלום) שאני חושב שזו טעות שהגישו את כתב האישום הלא הגון ולא צודק הזה. אחרי שש שנים של עינוי דין נוראי לי ולמשפחתי. לכן עשיתי את הסדר הטיעון.
היועמ"ש מנדלבליט אמר שההר הוליד עכברון, אבל אמרתי שאם אני הולך למשפט אני לוקח אותי ואת התנועה למלחמה ואני לא רוצה להגיע לשם ולכן אני עושה את ההסדר".
בהמשך הוסיף: "מתוך הרכב של 11 שופטים רק שבעה פסקו חוסר סבירות, אז איך אפשר לקרוא לזה בית דין גבוה לצדק. איך אפשר להאשים את רה"מ בחוסר סבירות אם היועמ"שית לא מזהירה אותו וארבעה שופטים לא חושבים שזה חוסר סבירות. אחרי זה מתפלאים למה יורד האמון בבית המשפט.
אני לא מתחרט על השתיקה שלי בשנים האחרונות בנושאים המשפטיים, כשאני רואה את ההספק האדיר של התנועה בשנים הללו. יכול להיות שזה לא היה קורה אם היינו עסוקים במלחמה".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
