
ערוץ 14 עתר לבג"צ נגד החלטת מרצ לאסור על כתב הערוץ להיכנס למטה המפלגה בליל הבחירות
ערוץ 14 הגיש הערב (ראשון) עתירה דחופה לבג"צ נגד החלטת מרצ לאסור על כתב הערוץ את הכניסה למטה המפלגה בליל הבחירות. בנוסף לעתירה, הוגשה בקשה דחופה לצו ביניים בדרישה להורות למפלגה לזמן את נציגי הערוץ לתיאום טכני של העמדת עמדת שידור במטה, השופט צפוי לדון בבקשה עוד היום.
בעתירה לבג"צ נכתב: "בית המשפט הנכבד מתבקש להוציא מלפניו צו על-תנאי, המופנה למשיבה והמורה לה לבוא וליתן טעם מדוע לא תאפשר לעותרת להציב ביום הבחירות 1.11.2022 עמדת שידור של ערוץ 14 בטלוויזיה במטה הבחירות של העותרת. בד בבד עם הגשת עתירה זו מוגשת בקשה לבית המשפט הנכבד להוציא מלפניו צו ביניים, המורה למשיבה להזמין את נציגי המבקשת ולתאם עימם את הצדדים הטכניים-לוגיסטיים להצבת עמדת שידור של ערוץ 14, וזאת עד להכרעה בעתירה.
על מרצ, ככל מפלגה וסיעה בכנסת, חלות נורמות מתחום המשפט החוקתי והציבורי. בענייננו סירובה של מרצ לאפשר לערוץ 14 לסקר מקרוב את מטה הבחירות של המפלגה, פוגע בעקרונות חוקתיים שונים וביניהם: חופש העיתונות, חופש הביטוי, חופש העיסוק, וזכות הציבור לקבל מידע עיתונאי.
בכך פוגעת מרצ ביכולתו של ערוץ 14 להתחרות בערוצי הטלוויזיה האחרים בכלל, ובסיקור יום הבחירות בפרט. כידוע, יום הבחירות הינו יום שעיני הצופים והבוחרים נשואות אליו הרבה יותר מכל יום אחר. כלי התקשורת מתחרים תחרות גדולה על ליבו ואצבעו המשלטטת של הצופה. ערוצי הטלוויזיה שואפים להיות בשיאם ולספק לצופה את כל הזוויות הפוליטיות למען יישאר אצלם. מרצ פוגעת בכוונת מכוון בזכותו של ערוץ 14 להתחרות בערוצי הטלוויזיה האחרים בניגוד להלכה הפסוקה".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
