
מרצ אוסרת על עיתונאי ערוץ 14 לשדר ממטה המפלגה בליל הבחירות, ערוץ 14: נעתור לבג"צ
מרצ אוסרת על עיתונאי ערוץ 14 לשדר ממטה המפלגה בליל הבחירות, בערוץ יעתרו לבג"צ
במכתב שנשלח היום (ראשון) ליו"ר המפלגה זהבה גלאון נכתב:
"כמו יתר אמצעי התקשורת, גם מרשתי קיבלה את ההודעה ששלחה מפלגת מרצ לאמצעי התקשורת לבוא לסיור מקדים במטה הבחירות של מרצ בבניין המועצה לישראל יפה בשד' רוקח 80 ת"א היום 30.10.2022 בשעה 12:00 כאשר יצר נציג ערוץ 14 קשר עם מר רועי נוימן החתום על ההודעה הנ"ל, השיב הלה כי ערוץ 14 אינו מאושר להציב עמדת סיקור במטה הבחירות של מרצ.
על פי כל דין, מרצ אינה רשאית למנוע מערוץ 14 מלסקר את הנעשה במטה הבחירות של מרצ ביום הבחירות, בדיוק באותו אופן שמרצ מאפשרת ליתר ערוצי הטלוויזיה ואמצעי התקשורת לקיים את הסיקור.
מבלי למצות את כל טענות מרשתי, בסירובה של מרצ כאמור יש משום פגיעה בחופש העיתונות, בחופש הביטוי, בעיקרון השוויון, אפליה פסולה, ופגיעה בזכותם של צופי ערוץ 14 לקבל סיקור מלא של כל הנעשה במערכת הפוליטית ביום הבחירות. כידוע, מרצ הינה גוף דו-מהותי עליו חלים כללי המשפט הציבורי והחוקתי, ובפרט בכל הנוגע לבחירות".
איתי וולמן, מנכ"ל ערוץ 14: "ערוץ 14 יפעל בכל הכלים המשפטיים למנוע אפליה והדרה של עיתונאי הערוץ מלסקר את החדשות ולהביא את מלא האינפורמציה לצופיו הרבים".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
