
היערכות מיוחדת למסע הלוויה של הרב שלום כהן זצוק"ל
מאות שוטרי מחוז ירושלים וכוחות תגבור משטרתיים בפיקוד מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג׳מן, ייקחו חלק במשימות האבטחה, בשמירת הסדר הציבורי והכוונת תנועה, הכל על מנת לשמור על שלום הציבור ולאפשר את קיומו התקין של מסע הלוויה. בשל חסימות צירי התנועה הצפויים באזור מסע הלוויה ייתכנו עומסי תנועה והנהגים יופנו לדרכים חלופיות. ציבור הנהגים מתבקש להימנע מלהגיע לאזור משעות הצהריים ועד לשעות הערב שלא לצורך, ולהישמע להוראות השוטרים.
החל משעות הצהריים המוקדמות (לקראת השעה 13:00), ייחסמו לתנועת כלי רכב הצירים הבאים:
רחוב יוסף בן מתתיהו.
רחוב מלכי ישראל.
רחוב ברנדס.
רחוב ירמיהו.
רחוב בר אילן.
רחוב שמואל הנביא מכיוון רחוב יחזקאל לכיוון בר אילן.
רחוב לוי אשכול ייחסם בקטע שבין צומת בר אילן ועד צומת רחוב משמר הגבול.
הצירים יפתחו לתנועה בהתאם להתקדמות מסע הלוויה ויתכנו שינויים במועד החסימות.
החל משעות הבוקר נערכים במגן דוד אדום לאבטח רפואית את מסע הלוויה שייצא בשעה 14:00 מישיבת "פורת יוסף" שבראשה עמד לכיוון בית העלמין סנהדריה בירושלים.

כוחות גדולים של מד"א הכוללים, ניידות טיפול נמרץ, אמבולנסים, אופנועי מד"א וחוליות רגליות של חובשים, יפרסו לאורך ציר מסע הלוויה ובבית העלמין.
כמו כן, בשל רחובות רבים הצפויים להסגר, מד"א מתגבר בכוחות רפואה את השכונות בירושלים, שם יוצבו מראש אמבולנסים ואופנועי חרום של מד"א שיוכלו לתת מענה רפואי מהיר לשיגרה בעת הצורך.
במד"א פונים לציבור המגיע להשתתף בהלוויה, להצטייד במים לשתייה, להימנע מדוחק וצפיפות, להישמר ולא לטפס על גגות עמודים ומקומות מסוכנים.
סופדים לרב:
ח"כ ד"ר שלמה קרעי: "והחכמה מאין תמצא ואי זה מקום בינה". נשיא מועצת חכמי התורה חכם שלום כהן זצ"ל, שהיה מתקיפי דארעא דישראל, שלא חת מפני איש, והנהיג את קהל צאן מרעיתו ביד רמה, בצניעות ובענווה, הסתלק לבית עולמו. ברוך דיין האמת. תהיה נשמתו צרורה בצרור החיים"
"תנועת 'דגל התורה' יחד עם כל בית ישראל, מבכה את פטירתו של הגאון הגדול רבי חכם שלום כהן זצ"ל, ראש ישיבת פורת יוסף, ונשיא מועצת חכמי התורה. ומשתתפת בצערם של בני משפחתו הרוממה, תלמידיו הרבים ומוקירי זכרו. המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ומן השמיים תנוחמו".
ח''כ מיקי זוהר: "בוקר קשה לעם ישראל עם הסתלקותו של נשיא מועצת חכמי התורה, חכם שלום כהן זצוק״ל. חכם שלום היה גאון אדיר, שהעמיד דורות רבים של תלמידים והיה העמוד ההולך לפני המחנה. מי יתן ויהיה מליץ יושר על כל עם ישראל, יהי זכרו ברוך".
ח''כ מאי גולן: "כואבת את הבשורה הקשה על לכתו של מרן הגאון חכם שלום כהן זצ״ל שזכה דורנו בעמודי תורה כדוגמתו. כמה אור תורה הפיץ מתפארת יהדות עיראק, שהלך והתרחב בארץ הקודש והקיף עוד ועוד מעגלים של בני תורה. הלוואי ונזכה לאחוז בשיפולי גלימתו ולפעול לטובת חיזוק עמוד השדרה הרוחני של עם ישראל בארצו".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
