
הדו"ח התעלם מרמלה, התושבים למבקר: "איך ייתכן ששוב המדינה מפקירה אותנו?"
לאחר פירסום דו"ח שומר החומות של מבקר המדינה אמש, פנו הבוקר (חמישי), מנהלת שכונת עמישב ברמלה ותושבים נוספים בעיר במכתב חריף למבקר המדינה מתניהו אנגלמן.
במכתב מחו על התעלמות הדו"ח מרמלה. "נדהמנו לגלות שהעיר רמלה לא הוזכרה סביב דוח השיטור כלל. מסיבה שאינה מובנה לנו לא הוצגו שום נתונים או אירועים חמורים שהתחללו בעיר במהלך חודש מאי אשתקד".
במכתב הם מרחיבים על כ-140 מקרים חמורים שהתחוללו, בהם אירועי ירי, מטעני צינור, בקבוקי תבערה, אבנים הצתות ועוד. הם מזכירים את הריגתו של דסטאו ביסט ז"ל שנדרס בפראות ע"י שני פורעים ערבים רוכבי אופניים חשמליים בשלהי הפרעות, ועדיין לא פוענח.
במכתב מוזכרים גם אירועים חמורים נוספים שהתחוללו במהלך השנה האחרונה לאחר תום הפרעות כדי ללמד שהבעיה טרם נפתרה. בנוסף הטיפול הכושל של מערכת המשפט בהגשת כתבי האישום.
"את מה שראינו לנגד עינינו ואת מה ששמעו ילדינו – לא יהיה ניתן למחוק מההיסטוריה. עשרות פורעים ערבים רעולי פנים שמשתוללים ברחובות וצועקים 'אל אקצא' תוך כיד ביצוע פוגרום בעיר ערב אחרי ערב לא ישכח לעולם!", כתבו והוסיפו: "כיצד מבקר המדינה שכח מרמלה האם אנו שקופים וחיינו הם נתון שאפשר להתעלם ממנו?".
לסיום פנו התושבים וביקשו מהמבקר להגיע לרמלה, לשמוע את התושבים לבחון את המקרים ולתקן את הדו"ח.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
