
המית אותה בקור רוח: כתב אישום נגד רוצח ספיר נחום הי''ד
פרקליטות מחוז חיפה הגישה לבית המשפט המחוזי בחיפה כתב אישום נגד ולאא חלאילה תושב עכו המייחס לו עבירות של רצח בנסיבות מחמירות וחטיפה זאת בגין רציחתה של ספיר נחום הי''ד, בת ה-23, אם ילדיו הקטינים.
מכתב האישום אותו הגישו עו"ד ענבל ברנסון ועו"ד ענאן גאנם עולה כי הנאשם והמנוחה ניהלו מערכת יחסים, במסגרתה נולדו לשניים שני ילדים. מערכת היחסים בין הנאשם למנוחה התאפיינה בחוסר יציבות ומחלוקות, בין היתר, בנוגע לחינוך וגידול הקטינים, ובמהלך חודש מאי 2022 החלה המנוחה לפעול לפתיחה בהליך משפטי נגדו.
בתאריך 2.06.22, גמלה בליבו של הנאשם החלטה להמית את המנוחה. לאחר שהמנוחה השאירה את הקטינה בגן הילדים והיתה בדרכה לביתה, חלף הנאשם בנסיעה עם רכבו בסמוך לנתיב הליכתה של המנוחה ועצר את רכבו לידה. הנאשם פיתה במרמה את המנוחה להיכנס לרכבו ולנסוע עמו, והשניים נסעו מחוץ לעכו. הנאשם עצר את הרכב בסמוך לשביל עפר המוביל לגבעה הנמצאת מזרחית לכפר איבטין. הנאשם, כשהמנוחה עימו, הגיע אל שטח פתוח, תחום בצמחיה מרובה. הנאשם המית את המנוחה וקבר את גופתה ולאחר מכן עזב את המקום, שב אל רכבו ונסע אל ביתו.
בכתב האישום נכתב: "במטרה להוציא לפועל את ההחלטה, בשעה 17:08 לערך, ברחוב הרצוג בעכו, חלף הנאשם בנסיעה עם רכבו בסמוך לנתיב הליכתה של המנוחה ועצר את רכבו לידה. לאחר מכן, הנאשם פיתה במרמה ובתואנת שווא את המנוחה להיכנס לרכבו ולנסוע עמו.הנאשם הסיע את המנוחה ברכבו אל מחוץ לעיר עכו. סמוך לשעה 55:08 הנאשם עצר את הרכב בכביש 762 ,בסמוך לשביל עפר המוביל ל"חרבת שור", גבעה הנמצאת מזרחית לכפר איבטין. הנאשם, כשהמנוחה עימו, הגיע אל שטח פתוח, תחום בצמחיה מרובה, באזור מיוער הנמצא מרחק של כקילומטר וחצי מהמקום בו עצר את רכבו. במהלך המתואר בסעיף לעיל, המית הנאשם את המנוחה בכוונה, לאחר תכנון, ולאחר הליך ממשי של שקילה וגיבוש החלטה להמית. בהמשך, קבר הנאשם את גופת המנוחה
בזירה, ולאחר מכן עזב את הזירה, שב אל רכבו ונסע אל ביתו".
גופתה של ספיר אותרה לאחר עשרה ימים של חיפושים מאומצים ונרחבים, שנערכו על ידי כוחות משטרה.
בבקשת המעצר הוסיפה הפרקליטות: "מדובר ברצח מתוכנן ומתוחכם שנעשה בקור רוח ובצורה המצביעה על תעוזה רבה והיעדר מורא". הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
