
הוחמר עונשו של מחבל שביצע פיגוע תבערה לעבר תחנת משטרה
בית המשפט העליון קיבל את ערעור הפרקליטות והחמיר את עונשו של מחבל שהורשע בביצוע עבירות טרור לאחר שהשליך בקבוקי תבערה לעבר תחנת המשטרה, מ-15 ל-25 חודשי מאסר בפועל.
בית המשפט העליון ציין בפסק הדין, כי "בית משפט זה עמד לא פעם על החומרה היתרה הטמונה בעבירות של השלכת בקבוקי תבערה לעבר כוחות הביטחון, הנעשות על רקע אידיאולוגי. עבירות אלו מציבות סכנה ישירה לחיי אדם, ועלולות להוביל לפגיעות ממשיות בגוף וברכוש. בהתאם, נקבע כי בעבירות אלו יש לנקוט במדיניות ענישה מחמירה תוך מתן משקל ממשי לשיקולי הרתעה".
בית המשפט העליון ציין בפסק הדין, כי עניינו של הנאשם נמנה עם אותם מקרים המצדיקים את התערבותה של ערכאת הערעור, שכן העונש שנגזר עליו, איננו מבטא כראוי את חומרת העבירות בהן הורשע ואת רצף הרשעותיו הקודמות של הנאשם בעבירות ביטחוניות.
"עיננו הרואות שעל אף הרשעותיו מן העבר ונשיאת שני עונשי מאסר קודמים, לא נרתע המשיב מלשוב ולבצע עבירות נגד כוחות הביטחון, ואף הוסיף והסלים את פעילותו", נכתב בפסק הדין. "ריבוי ההרשעות ותכיפותן מעידים עליו,... כי מעשיו האחרונים אינם נובעים ממעידה מקרית אלא הם פרי בחירה חוזרת ונשנית". עוד צוין, כי "חומרת המעשים, כמו גם פוטנציאל הנזק הגלום בהתלקחות בקבוק תבערה, שאך במקרה לא הסתיים בפגיעה שבגוף, מחייבת התייחסות מחמירה גם בעניינם של קטינים.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
