- שבת שלום עם ישראל היקר!
- מתי ייפרד מתומכי הטרור? במוצ״ש יתקיים מלווה מלכה במאהל ליד בית...
- פעוטה נפלה מגובה של 14 קומות ברחובות - מצבה קשה
- הפועל ירושלים דרסה את גלבוע 60:87 - עלתה ל-1:2 בסדרת הפלייאוף
- נקבע מותם של שני ילדים שאותרו נעולים ברכב נטוש בדרום
- הטרור בארצנו: נהגת הותקפה באבנים סמוך לחוות גלעד
- חופי הכינרת ייסגרו בשל צפי למזג אוויר קיצוני
- נער אותר ללא רוח חיים בתוך מאגר מים בדרום
- קריית אתא גברה על מכבי ר״ג 61:65 - חזרה לליגת העל לאחר 13 שנה
- גופת ליוויתן ראשתן הנמצא בסכנת הכחדה נמצאה מול חופי הרצליה

מול האיום האיראני: צה"ל מקדם ברית הגנה עם מדינות ערב
מאז החתימה על הסכמי אברהם, ממשיך להתחזק שיתוף הפעולה המבצעי בין חיל האוויר הישראלי לחילות האוויר של מדינות ערב סוניות, המשתפות פעולה עם ישראל מול האיום האיראני הגובר.
היחסים הקרובים מבשילים לאחרונה לכדי ברית הגנה בין המדינות. הברית כוללת תרגילים משותפים והיערכות מבצעית לסיכול של איומים שונים מצד איראן.
את התוכנית לקידום ברית הגנה עם מדינות ערב מוביל מפקד חיל האוויר היוצא, האלוף עמיקם נורקין.
האיום המיידי על ישראל מכיוונה של איראן מגיע מסוריה. בשנת 2021 תקף חיל האוויר 35 פעמים בסוריה באמצעות 586 טילים, שהפציצו כמעט בכל רחבי המדינה השכנה. כל התקיפות בוצעו בשעות הלילה. 11 תקיפות נוספות בוצעו בסוריה בשנה שעברה, אך לא באמצעות חיל האוויר. במהלך התקיפות שוגרו לפחות 239 טילי קרקע אוויר סוריים לעבר מטוסי תקיפה ישראלים.
בחמש השנים האחרונות (2017-21) בוצעו סך הכל 408 תקיפות לעבר למעלה מ-2000 מטרות, גם הן בשעות הלילה. מספר הטילים שנורו בשנים אלו לעבר המטוסים עומד על 9,175.
בצה"ל מסבירים כי התקיפות נעשו תוך תיאום עם צבא רוסיה, כדי למנוע פגיעה בכוחות הרוסים בסוריה, אך מבלי למסור מידע מדויק על מטרות התקיפה.