- בנה ונכדיה של ח"כ סטרוק נפגעו בפיגוע אבנים באזור שכם. דגן: "המ...
- עם כ-78% מהקולות: יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד נבחר שנית
- ניסיון רצח נוסף בחברון: מחבלים השליכו בקבוק תבערה לעבר בית יהו...
- כוחותינו חיסלו מחבל סמוך לקבר יוסף בשכם | כל הפרטים
- הטבח בטקסס | מניין ההרוגים עלה ל-21. ביידן: "נמאס ממקרי הירי ה...
- בוקר טוב עם ישראל היקר | תחזית מזג האוויר: נאה, טמפ' רגילות לע...
- ערבי שגנב רכב והתהפך עמו, נמלט לכיוון ברוכין - כוחותינו פתחו ב...
- ניסיונות רצח בלתי פוסקים: בקת"בים לעבר כרמי צור ופיגוע אבנים נ...
- נהג שאיבד שליטה ונפצע עם ילדיו, נהגת שלקתה בחרדה ופצוע נוסף מר...
- בתום דו קרב פנדלים: הפועל ב"ש זכתה בגביע המדינה בכדורגל

פרופסור טליה איינהורן בכנס אהוביה סנדק: "צריך להקים גוף מפקח על הפרקליטות"
בכנס שהתקיים במלון 'גני ירושלים' תחת הכותרת "כיצד ניתן למנוע הרג נוסף בגין אלימות שוטרים", השתתפו רבנים, משפטנים ואנשי רוח. בכנס נשאה דברים הפרופ' למשפטים טליה איינהורן ודיברה על המסקנות אותן צריכה לאמץ המדינה על רקע מותו של הנער אהוביה סנדק ז"ל במהלך מרדף משטרתי בבנימין בשנה שעברה.
בפתח דבריה, הזדעקה איינהורן על הכשלים הרבים בחקירת מותו של סנדק: "דמיו של אהוביה זועקים אלינו מן האדמה. נאמר לנו כי במערכת המשפט שלנו חוקרים לעומק כל מקרה שבו נהרג אדם. גם אם מדובר במחבל שערך פיגוע. אך אותה מערכת משפט לא מצאה לנכון לבצע חקירה מעמיקה לגבי נסיבות מותו של אהוביה ז"ל על ידי השוטרים החשודים בגרימת מותו. וגרוע מכך, לפי הפרסומים השונים, גם ניתן לשוטרים זמן לתאם עמדות ולשבש הליכים, ובסופו של דבר לא בוצעה החקירה שהיה ראוי שתיעשה".
לדבריה, היחס המפלה של רשויות החוק בין אוכלוסיות שונות הוא בלתי נסבל: "כאן מטבע הדברים עולה השאלה הבאה, מה עלינו לעשות כדי שאירוע כזה לא ישנה?, כאשר משמעות עיקרון שלטון החוק היא שרשויות השלטון תפעלנה על פי החוק באמונה למען הציבור. צריך להטמיע במשטרה שהיחס שניתן לאוכלוסייה החרדית, למתיישבי יהודה ושומרון ולמפגיני ימין, חייב להיות זהה ליחס שניתן למפגיני בלפור. היחס של האיפה ואיפה שמתרחש כאן הוא בלתי נסבל".
לטענתה של איינהורן, היד החופשית בה מתנהלות החקירות וההחלטות על התנהלותן מביאה לשחיתויות ולחוסר צדק "צריך לקבוע הוראות חוק ברורות לגבי החובות של המחלקה לחקירות שוטרים. זה לא יכול להיות עניין של שיקול דעת. כאשר יש שיקול דעת, חוק מפסיק להיות חוק, וזה פתח גדול לשחיתות. גם על הפרקליטות צריך להיות גוף מפקח. גוף עם שיניים, שלהחלטות שלו תהיה משמעות אופרטיבית לגבי הפרקליטים שאינם פועלים על פי דין", סיכמה איינהורן בדבריה.