לא מספיק | 4 שנות מאסר לסייען המחבל מברקן – האחרון שידע על הפיגוע ולא מנע אותו - 0404
לא מספיק | 4 שנות מאסר לסייען המחבל מברקן – האחרון שידע על הפיגוע ולא מנע אותו Shuki, ויקיפדיה

לא מספיק | 4 שנות מאסר לסייען המחבל מברקן – האחרון שידע על הפיגוע ולא מנע אותו

בפסק דין שניתן בבית המשפט הצבאי בשומרון, קבע השופט סא"ל סמזר שגוג כי הסייען עבד אלרחמן, אחרון הסייענים שהורשעו באי מניעת עבירה בפיגוע במפעל בברקן לפני כ-3 וחצי שנים, ירצה עונש מאסר בפועל ויפצה את משפחות הנרצחים. עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו ליווה את המשפט של אלרחמן וסייע למשפחות הנרצחים במהלך הדיונים.

בדבריו, ציין השופט סא"ל סמזר כי אלרחמן לא פעל למניעת הפשע החמור: "יכול הנאשם היה לעשות למניעת הפשע, ואף לצאת ידי חובתו החוקית, בשיחת טלפון אחת למשטרה בעילום שם. אם לא עשה כן, הרי שלא עשה זאת משום חששו לגורלו שלו, אלא משום אדישותו לגורלם של עשרות בני אדם אחרים, ואולי אף בשל תמיכתו בפגיעה בהם".

פיגוע הירי במפעל 'אלון' באזור התעשייה ברקן התרחש בשנת 2018, בו נרצחו קים לבנגרונד וזיו יחזקאל הי"ד. המחבל אשרף נעאלווה שעבד במפעל רכש רובה מסוג 'קרלו' עימו הגיע למפעל. לאחר מסע הרצח נמלט נעאלווה מזירת האירוע וחוסל כחודשיים לאחר מכן בסמוך לשכם ע"י כוח ימ"מ.

בפסק הדין התייחס שופט בית המשפט הצבאי לחומרת מעשיו של אלרחמן: "מידת ידיעתו של הנאשם הינה ברף הגבוה ביותר. מלבד העובדה כי אשרף נעאלווה סיפר לו כי הוא מתכנן לבצע פיגוע ירי במקום עובדתו בברקן ופירט לפניו על אודות תוכניתו, הוא הציג לו את הנשק ושוחח עמו על תחמושת אותה השיג למטרת ביצוע הפיגוע. המפגע פירט לפני הנאשם כיצד הוא מתכנן להכניס את הנשק למקום העבודה בתוך תיק וכי בכוונתו לאסוף מספר עובדים ולירות בהם.

הנאשם עמד בקשר רציף משך כחודש עם המפגע ואין בנמצא ולו סימן אחד לכך שהוא ניסה לשכנעו שלא יבצע את הפיגוע או שהביע סלידה או הסתייגות מנטילת חיים של חפים מפשע. יתרה מכך, הנאשם ידע על תוכנית ההימלטות של המפגע ונתבקש על ידו לזכור היכן הוא יסתתר על מנת לסייע לו במידת הצורך לאחר ביצוע הרצח".

כאמור, בית המשפט הצבאי שומרון גזר על אלרחמן 4 שנות מאסר בפועל, שנה מאסר על תנאי ופיצויים על סך 50,000 אלף שקלים למשפחות המרצחים והפצועים.

עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו שמלווה את המשפחות הגיב על גזר הדין: "מאבק ארוך של רפי, אביה של קים לבנגרוד ז"ל, הביא לשינוי תפיסה בבתי המשפט הצבאיים והטלת מאסרים הקרובים לרף המקסימאלי בחוק. למרות השינוי אנו סבורים שלא נעשה די והיה על בית המשפט להטיל את הענישה המקסימאלית על המחבל – דהיינו חמש שנים. מנגד יש צורך דחוף בהחמרת החקיקה כנגד סייעני טרור, מתוך הבנה שהמחבלים פועלים בתוך סביבת טרור ורק ענישה מחמירה ביותר נגד השותפים כולם יכולה למנוע פיגועים נוספים".

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
0
Would love your thoughts, please comment.x