
מועצת בנימין תגיש התנגדויות להקמת חאן אל אחמר בשטחה
לאחרונה דווח כי המדינה צפויה לעדכן את בג"ץ כי החליטה להקים יישוב מוכר לתושבי חאן אל אחמר סמוך למקום הבלתי חוקי הנוכחי. חאן אל אחמר נמצא ליד יישובי גוש אדומים שבבנימין, והמועצה האזורית הודיעה למשרד הבטחון כי תגיש התנגדויות כדי שהיישוב הבלתי חוקי לא יוסדר ולא יוכר בתחומה.
במכתב רשמי ששיגרה מועצת בנימין למשרד הבטחון נכתב: ״אנו מתנגדים בכל תוקף לקבוע את המאחז בתחומי המועצה באזור אסטרטגי לאומי, בטחוני ומועצתי. נעשה הכל למנוע תכנית אווילית שכזו. לא יעלה על הדעת כי דנים באפשרות להעתיק את המתחם הבלתי חוקי לתחומי המועצה או לגבולה מבלי שגורם רשמי פנה אל המועצה לקבל את עמדתה והתייחסותה בטרם מקדמים הקמת כפר פלסטיני חדש בשטחי C. אנו מתנגדים בכל תוקף להצעה זו המבקשת לקבע את המאחז בתחומי המועצה באזור אסטרטגי לאומי, בטחוני ומועצתי.
אין כל הצדקה המניחה את הדעת לקידום הצעה זו, בטח ובטח עת המדינה השקיעה מליונים רבים והכשירה מגרשים והקימה תשתיות חלופיות לשם העתקת המאחז הבלתי חוקי לתחומי הכפר אבו דיס, במרחק דקות נסיעה מהמתחם". המועצה דורשת מהמדינה "לעצור את קידומה של תוכנית איוולית זו לאלתר ולא להודיע לבית המשפט על כוונה שכזו".
ראש מועצת בנימין ישראל גנץ: "לא נשלים עם מצב בו מדינת ישראל תקים בשטחה של בנימין, יישוב כפרס לאלה שהשתלטו שלא כחוק על אדמות הלאום.
זהו מסר שמעודד הקמת יישובים בלתי חוקיים שינשלו את העם היהודי מאדמתו. נמצה את כל הצעדים כדי שהכוונה לא תצא לפועל".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
