
סמוטריץ' למנכ''ל לפ''מ על הדרת ערוץ 14: "ריח חריף של הוראה מגבוה - בכוונתי להשתמש בכל הכלים"
ח''כ בצלאל סמוטריץ' פנה במכתב חריף לבעז סטמבלר, מנכ''ל לפ''מ, בנושא הדרת ערוץ 14 מפרסום ממשלתי.
במכתבו כתב סמוטריץ':
"מאז השקת ערוץ 14, לפ״מ נמנעת מלפרסם את תכני הפרסום של משרדי הממשלה השונים בערוץ זה. מציאות זו היא בלתי נסבלת ועולה ממנה ריח חריף של הוראה מגבוה- בשל היותו של הערוץ ביקורתי לממשלת בנט.
אמנם בהחלט יתכן שרבים ממאות אלפי הצופים של ערוץ 14 הם אנשי ימין המתנגדים נחרצות לממשלת השמאל והערבים- אך גם הם אזרחי מדינת ישראל וזכאים להיחשף לפרסומים השונים של משרדי הממשלה.
כיום עומד ראש ממשלה לשעבר לדין בחשד שהעניק הטבות רגולטורית לכלי תקשורת בתמורה לסיקור אוהד. סעיף האישום הוא שוחד.
בעיניי הסנקציות הרגולטוריות המגיעות עד כדי החרמה מוחלטת של ערוץ 14 חמורות בהרבה והן בגדר נקמה של נפתלי בנט ושרי ממשלתו ״בערוץ הסורר״.
אני דורש ממך להכניס באופן מיידי גם את ערוץ 14 לעוגת הפרסום הממשלתית.
במקביל בכוונתי להשתמש בכל הכלים הפרלמנטריים והמשפטיים העומדים לרשותי כדי להאבק בייבוש המחפיר של הערוץ שהוא קולו של המחנה הלאומי בישראל".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
