קובה דלעת שהכל יודעת - 0404
קובה דלעת שהכל יודעת שף גל עדני

קובה דלעת שהכל יודעת

אתם עומדים ללמוד שיטה של השף גל עדני שתהפוך אתכם לעיראקים אורגינל ולא צריך סקילים מיוחדים.

לרוטב:
5-6 כפות שמן זית.
1 בצל גדול.
5-6 גבעולי סלרי.
1 קג' דלעת.
בקבוק 750 מיל' מיץ\רסק עגבניות MUTTI.
2 ליטר מים.
כפית מלח.
חצי כפית פלפל שחור.

לקובה:
2 כוסות סולת (20 קובות – 34-32 גר' בצק סולת לכל קובה).
1 כוס מים.
חצי כפית מלח.
או שמקבבים וישר למרק (אחרת הסולת נדבקת למשטח) או שמקבבים לפני ומקפיאים…הכל תלוי בכמה אתם מהירים ומיומנים בקיבוב.
עושים כל פעם 2 כוסות כי הבצק הזה שותה נוזלים ומתייבש.

למלית של הקובה (40 קובות כשכל אחת 15 גר')
חבילה ביונד מינס (300 גר).
2 גזרים גדולים מגוררים.
בצל בינוני קצוץ דק דק.
100 גר צנוברים מרוסקים (לא חייב).
חצי כפית מלח.
חצי כפית פלפל שחור.
חצי כפית בהרט.
חצי כפית כמון.
חצי כפית פפריקה.
למשמש טוב טוב ולגלגל עיגולים כמו קציצות.

איך מכינים את הרוטב?
שמן זית במחבת.
מטגנים את הבצל.
מוסיפית את הדלעת והסלרי.
ממשיכים להרביץ עליהם הקפצה של כמה דקות.
מוסיפים מלח ופלפל.
מוסיפים את מיץ העגבניות ואת המים.
מביאים לרתיחה.
מהרגע שרותח זורקים את הקובות פנימה.
20 דקות בדיוק על השעון, הקובות מתבשלות על אש גבוהה – לא יותר מ-20 דקות!

איך מכינים את הקובה:
לוקחים מהבצק עם ידיים לחות (שתהיה קערה קטנה עם מים בשלוף).
מרדדים את הבצק על היד.
מניחים על הבצק קציצונת שהכנו מראש מהמלית ופשוט מתחילים לסגור עליה.
להניח על נייר מגש משומן ולפריזר לשעה וחצי שיקפא או שפשוט לקבב לתוך המרק (לא מומלץ למי שלא מתורגל חזק).

בתיאבון זה פשוט מדהים מדהים מדהים!

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]