תמיד חלמתם להכין פסטה לבד? לא תאמינו כמה זה פשוט וקל! - 0404
תמיד חלמתם להכין פסטה לבד? לא תאמינו כמה זה פשוט וקל! שף גל עדני

תמיד חלמתם להכין פסטה לבד? לא תאמינו כמה זה פשוט וקל!

תמיד רציתם להכין לבד פסטה אמיתית אבל נראה לכם מסובך? קבלו מתכון קל ופשוט של השף גל עדני, עם 2 רכיבים בלבד! 

100 גר' קמח דורום סמולינה.
50 גר' מים.
זהו!

מניחים את הקמח בקערה נוחה ללישה קצרה, מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים, נראה ממש ממש יבש בהתחלה, כאילו לא הוספנו מים – לא להיבהל!

לאחר 2 דקות מוסיפים את שאר המים והופה יש בצק.

מעבירים למשטח ישר, לשים ומקפלים עוד 3-4 דקות.

עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לכחצי שעה לפחות.

מפה או שעובדים עם מכשיר פסטה להכנת ספגטי או פטוצ'יני – או שמכינים קבטלי או ניוקטי-סרדי או לזניה בידיים או באמצעות מזלג ושלל אביזרים.

מרדדים את הבצק במכשיר הפסטה ותוך כדי מקמחים עם אותו קמח סמולינה ללא חשש, מעבירים במכשיר בהתחלה בדרגה גבוהה פעמיים ויורדים בדרגות של המכשיר ומרדדים עד לדרגה 3-4 (זו הדרגה של ספגטי\פאטוצ'יני\לזניה)

המכשיר מגיע עם אביזר שמאפשר חיתוך מדוייק לספגטי או פאטוצ'יני….

מרתיחים מים.
על כל 100 גרם פסטה נדאר שבסיר יהיה 1 ליטר מים.
על כל ליטר מים נדאג שתהיה כפית אחת של מלח.
את המליחות הפסטה משיגה מהמים ולא בתהליך הכנת הבצק.
כשהמים מבעבעים, מכניסים את בצק הפסטה בעדינות ומבשלים 3-4 דקות.
מוכן!

שן שום אחת.
4 כפות שמן זית.
קורט מלח גס.
טימין טרי.
טרגון.
בזיליקום.
בצל ירוק.
צלפים.
מיץ מחצי ליים.
הגבינה האהובה עליכם (גבינת קשיו\גבינת קשיו\גבינת טופו\גבינה צהובה טבעונית וכו').
לערבב הכל יחד ויש לכם פסטה כמו באיטליה!.

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]