מבשלים לערב שבת? קבלו מתכון מהיר וקליל במיוחד של תבשיל פטריות עם קציצות "בקר" ביין עם פרחי בצל - 0404
מבשלים לערב שבת? קבלו מתכון מהיר וקליל במיוחד של תבשיל פטריות עם קציצות שף גל עדני

מבשלים לערב שבת? קבלו מתכון מהיר וקליל במיוחד של תבשיל פטריות עם קציצות "בקר" ביין עם פרחי בצל

תבשיל פטריות עם קציצות "בקר" ביין עם פרחי בצל – הכי קל בעולם! מבית היוצר של השף גל עדני.

מצרכים:

4-5 כפות שמן זית.
3 חפיסות של פיטריות שמפיניון חומות.
7-8 שיני שום שלמות.
6 בצלים בינוניים.
2 גזרים בינוניים או 1 גדול.
טימין טרי.
רוזמרין טרי.
כוס יין אדום.
חבילת קציצות ביונד – 12 קציצות בחבילה בסגנון איטלקי.
2-3 פלפל שאטה יבשים.

אופן ההכנה: 

שמן בזית בסיר.
מוסיפים את הפטריות.
נותנים להן מכה יפה של חום בסיר.
מוסיפים שיני שום שלמות.
מוסיפים גזר חתוך דק.
מוסיפים טימין בשפע.
נותנים כמה קטנות של רוזמרית לכל האירוע.
מוסיפים כוס יין אדום טוב ואיכותי.
מלח פלפל.
כמה פלפלים של שאטה יבש לתת לנו כוח למנה.
להוסיף את הקציצות- ניתן להוסיף קציצות ביונד מוכנות והן עושות עבודה מעולה.
והבצלים – כמה אפשרויות:
קודם כל בצלים קטנים ולקלף אותם מבלי לחתוך את הקצוות (למעלה ולמטה).
לחדור אל תוך הבצל עם סכין מעט יותר מהאמצע 4 פעמים שנקבל 8 כנפיים.
אפשר להכניס את הבצלים לתנור על 250 מעלות עם מעט שמן זית ולחכות שיפתחו או שיפתחו למחצה ולהעביר לתבשיל.
אפשר גם להכניס לתבשיל ככה והם יפתחו אחרי 20 דקות אבל לא תהיה להם חריכה וטעם חרוך – אם יש לכם ברנר זה מצויין!

בסוף להניח מקל רוזמרית ולסגור את הסיר, נותן ארומות מהממות לתבשיל.

מוכן! בתיאבון!

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]