בדיוק מה שבא לכם: מתכון בצק פיצה נפוליטנה מטורף! - 0404
בדיוק מה שבא לכם: מתכון בצק פיצה נפוליטנה מטורף!

בדיוק מה שבא לכם: מתכון בצק פיצה נפוליטנה מטורף!

הבצק הכי טוב שתעשו בחיים שלכם, במתכון של השף גל עדני!

לבצק:
1000 גר' קמח איטלקי ייעודי (למשל קאפוטו הכחול).
20-25 גר' מלח.
3-15 גר' שמרים טריים (בלבד) – תלוי על פי זמן ההשהיה, אם אתם רוצים להכין תוך שעתיים שימו 15 אם תוך יומיים שימו 5.
15 גר שמן זית.
630-650 גר מים קרים (להקפיד שיהיו קרים).
לא לתת לבצק שמרים לעולם לעבור 27 מעלות – כל בצק שמרים.

אין חשיבות לסדר הוספת הרכיבים למיקסר.
ללוש 5-7 דקות באיטיות (אפשר גם ביד).
גלוטן נבנה במנוחה ולא בלישה – מנוחה של 20 דקות אחרי הלישה ולחלק ל-10 יחידות אם אתם רוצים פיצות קטנות, אם תרצו פיצות אישיות, חלקו לכ-270 גר' בצק לכל פיצה.
לכדרר ולצבוט מלמטה שיהיה כדור אטום, לשים בשקית אוכל מרשרשת ולמקרר!

אם שמתם 15 גר' שמרים, כבר אחרי שעתיים תוכלו לראות התפתחות יפה של הבצק במקרר, תוכלו לפתוח אותו עם מעט קמח, הוא אלסטי ומתמסר בטירוף.
לאפות על אבן או באופה פיצה או בטאבון – זה בצק שנולד עבור טאבון ואבן.
אם אופים בתנור על מגש אז מקסימום מעלות ולא טורבו! חום מקסימלי מלמטה ומלמעלה.

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]