
21 שנה לנטישת קבר יוסף | הכניסה הלילית לא אושרה - סליחות התקיימו במצפה יוסף
אמש, הייתה אמורה להתקיים כניסה מסורתית לקבר יוסף בשכם. בעקבות הערכת מצב ביטחונית הוחלט בצהל על דחיית הכניסה. הבוקר, בעקבות ביטול הכניסה לקבר יוסף, התקיימו ב"מצפה יוסף" שבהר גריזים מנייני סליחות ותפילת ותיקין, בהובלת הרב דוד דודקביץ' ותלמידי ישיבת "רועה ישראל", ובהשתתפות תושבים מהסביבה.
אחרי התפילה דיבר הרב דודקביץ' על חשיבות העיר שכם וקברו של יוסף הצדיק, המרכזיות והדימוי של המקום ל"טבור הארץ" והתפילה והתקווה לשוב לעיר שכם ולכל מרחבי ארצנו הקדושה.
הרב דודקביץ' סיפר על הקשר החזק שהיה לרב הלל ליברמן הי"ד לקבר יוסף. הרב הלל ליברמן נרצח בדרכו לציון יוסף הצדיק עם היוודע בשורת נפילת המתחם לידי הפורעים הערבים והיה נוהג לפקוד את המקום מידי יום.
עוד אמר הרב כי "בישיבה מצפים ומייחלים ליציאה של יוסף מבית האסורים פעם נוספת. בעקבות מכירת יוסף המוזכרת בספר בראשית, יוסף הצדיק היה מנותק מאביו ואחיו 22 שנה, עד שהתגלה לאחיו. גם עכשו אנחנו בשנה ה-22 מאז הנטישה של קבר יוסף ו"מכירתו" פעם נוספת. אנחנו מתפללים עם כל ההמונים שמגיעים מידי חודש לשכם, לזכות לראות בחזרת קבר יוסף הצדיק לידי אחיו - עם ישראל כולו".



נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
