מתכון גלילות כרישה ממולאות שיעשו לכם שמח במטבח! - 0404
מתכון גלילות כרישה ממולאות שיעשו לכם שמח במטבח! שף גל עדני

מתכון גלילות כרישה ממולאות שיעשו לכם שמח במטבח!

גלילות כרישה ממולאות בבשר בקר של השף גל עדני – מעדן.

קונים כרישה ארוכה ועבה ככל האפשר. קוצצים אותה משני הצדדים עד למקום בו היא אחידה לאורכה ולרוחבה.
קוצצים עד לגודל שהיא נכנסת לסיר, חותכים אותה לשניים ואז את החצאים שוב חותכים באמצע – גודל שייכנס לכם יפה בסיר זה לצד זה וישלים לכם עיגול יפה.
לקחת 2-3 שכבות ולמלא אותן, הן נסגרות ממילא, גם אלו שלא נסגרות  – אפשר להכניס אותן כשכבה ראשונה ועליהן לסגור שכבה שכן נסגרת.

למילוי
כוס אורז בסמטי 8 דקות במים רותחים עם מלח, לסנן ולהניח בצד.
חבילת ביונד מיט, להוסיף אליה את האורז החצי מבושל, בצל סגול קצוץ דק דק, צנוברים, פפריקה, בהרט, כמון, מלח, פלפל שחור וטיפה שמן זית.
למלא את הכרישה טוב טוב, להדק ולהניח בצד.

בסיר, שמן זית, שני בצלים חתוכים קוביות וכמה פלפלוני שאטה טריים, להביא אותם לחצי הזהבה ועליהם להניח את הכרישה ככה איך שזה.
לאחר שהנחנו את הכרישה וכולן צמודות אחת לשניה ואין להן לאן לזוז מטפטפים מלמעלה חצי כוס מים ונותנים לזה להתבשל כמה דקות.
חצי כפית כורכום בכוס מים חמים, להוסיף מלח, פלפל, לערבב ולשפוך מסביב לכל הסיר.
להוסיף מספר תרמילי הל וכמה עלי מרווה, עוד כוס וחצי מים שיהיה קצת נוזל ולבשל על אש נמוכה, לתת לאורז לשתות את הנוזל ואם צריך להוסיף כל פעם קצת.

בתיאבון

מבזקיםלכל המבזקים

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]