ביקשתם? קיבלתם - זה המתכון הסודי לחריימה המפורסם שכולם מדברים עליו - 0404
ביקשתם? קיבלתם – זה המתכון הסודי לחריימה המפורסם שכולם מדברים עליו גל עדני

ביקשתם? קיבלתם – זה המתכון הסודי לחריימה המפורסם שכולם מדברים עליו

חריימה טבעוני שלא תפסיקו לזלול במתכון של השף גל עדני. בריא במיוחד ובעיקר מלא בטעם אמיתי של דגים.

קציצות:
600 גרם טופו במרקם קשה.
חופן אצות וואקאמה יבשות.
1 כפית מלח גדושה.
1 כפית כמון גדושה.
1/2 כפית אבקת שום.
1 כפית קמח איזה שתרצו.

מוכנים לסוד?? 5-6 כפיות גדושות קמח שקדים (שקדים טחונים)

רוטב:
10 עגבניות חתוכות גס.
3 פלפלים אדומים חתוכים גס.
4 פלפלים חריפים ירוקים חתוכים גס.
1 ראש שום חתוך גס.
2 כוסות חומוס מבושל.
2 לימונים מקולפים, חתוכים לרבעים.
צרור כוסברה קצוצה.
1/3 כוס שמן זית.

לקראת הסוף:
4 כפות שמן צמחי.
1 כף מלח.
1 כפית גדושה כמון.
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה.
1 כף גדושה פלפל צ'ומה.
1/3-1/2 כוס מים.
1/2 כוס שמן.
1/2 כוס כוסברה קצוצה.

ההכנה:

מחממים תנור לחום המקסימלי. סוחטים את הטופו ומעבירים את חומרי הקציצה למעבד המזון. מעבדים ומוסיפים בהדרגה את קמח השקדים. מעבדים למשך 40 שניות עד קבלת מסה שאינה נדבקת.

מעבירים למקרר ל-5-10 דקות. לאחר מכן, באמצעות ידיים לחות, מוציאים ומכינים קציצות בגדל הרצוי. אופים במשך 10 דקות ומצננים בטמפרטורת החדר.

רוטב: מצרפים את חומרי הרוטב במחבת רחבה ומבשלים על להבה בינונית במשך 30 דקות. מפנים מקום במרכז המחבת ומוסיפים את השמן, המלח, כמון, פפריקה מתוקה ופלפל צ'ומה. מערבבים בעדינות. מוסיפים מעט מים ומבשלים במשך 10 דקות. מוסיפים את חצי כוס השמן יחד עם הכוסברה ומערבבים בעדינות. מבשלים במשך 20 דקות.

מכניסים למחבת את הקציצות ומכסים ברוטב. אם צריך מוסיפים עוד טיפה מים לדילול. מבשלים במשך 10 דקות ללא מכסה. מומלץ להגיש על קוסקוס או ליד אורז.

השף גל עדני: טיפ שלמדתי מאחד השפים הגדולים בעולם – להשתמש דווקא בגבעולים של הכוסברה כי שם נמצא הטעם האמיתי. כל ירק שהגבעול שלו בטעם של העלים שלו – להשתמש.

 

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]