
אלפים חוגגים עצמאות בשאנור וקוראים לבטל את חוק ההתנתקות
אלפי בני אדם עלו עד עתה לשאנור שם מתקיימת עצרת מרכזית הכוללת הופעות ענק, הצגות, צעדות סדנאות ועוד.
העצרת מתקיימת כחלק מהמהלך של המועצה האזורית שומרון יחד עם גרעין השיבה לשא-נור, מגורשי שאנור חומש וישיבת חומש תחילה בשנים האחרונות, לחזור ליישובי צפון השומרון שנעקרו, לבטל את חוק ההתנתקות ולאפשר לגרעין שאנור הצעיר ליישב את המקום מחדש.
זהו האירוע הגדול ביותר בשא-נור אי פעם ובוודאי מאז הגירוש. לראשונה מאז הגירוש מאפשר היום צהל עלייה וירידה חופשית לשאנור במהלך כל היום באמצעות שאטלים ממבוא דותן.
יוסי דגן, ראש המועצה האזורית שומרון ומגורש משאנור בעצמו, מוביל את המאבק על החזרה לשאנור יחד עם משפחות המגורשים מזה 16 שנה, לדבריו: "היום אנחנו צועדים עצמאות בשאנור. אלפים אומרים וזועקים את האמירה שאין מתאימה ממנה ליום העצמאות: תנו לנו לחזור הביתה, אל תתחשבו במה יאמרו מעבר לים, בטלו את חוק ההתנתקות זהו צעד אמיתי לעצמאות".
במהלך היום תתקיים העצרת המרכזית בה ישתתף יו"ר מפלגת הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ, ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן, ורבנים. כמו כן במהלך היום מתקיימות צעדות וטיולים לבקעת שאנור, שבה אתרי טבע היסטוריה ומורשת יהודית, איזור שישראלים לא טיילו בו מאז הגירוש.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
