- דיווח בסוריה: ארבעה פעילי טרור נפגעו בתקיפת כוחותינו סמוך לדמש...
- ברזיל: יותר מ-79 אלף בני אדם נדבקו בקורונה במדינה ביממה האחרונ...
- בוקר טוב עם ישראל היקר | תחזית מזג האוויר: מעונן חלקית עד בהיר...
- צה״ל מאשר הפרסום הראשון ב-0404: זליגת ירי של טיל קרקע אוויר | ...
- פרסום ראשון | הטיל מסוריה נורה לעבר כלי טיס והמשיך לשייט עד שנ...
- האלימות בירושלים נמשכת: ארבעה ערבים נעצרו בחשד שהשחיתו רכוש ות...
- גביע המדינה: מכבי ת"א העפילה לחצי הגמר לאחר ניצחון על אשדוד, ב...
- הממשלה האריכה את החובה להציג בדיקת קורונה שלילית לפני עלייה לט...
- שני ערבים נעצרו לאחר שהשליכו אבנים ובקבוקי זכוכית לעבר כוחותינ...
- רה"מ נתניהו לבנט: "ממשלת השמאל שתקים לא תעשה אפילו רפורמה אחת ...

משטרת ישראל מזהירה: מתקפה זדונית עלולה להשתלט לכם על הוואטסאפ
משטרת ישראל מפרסמת הערב (חמישי) אזהרה לציבור כי בחודש האחרון זוהתה שיטת "מניעת שירות" (Denial of Service) חדשה המשביתה את פעילותם של משתמשים באפליקציית המסרים המידיים וואטסאפ (WhatsApp).
השיטה מתבצעת באמצעות תקיפה והשתלטות על חשבונות WhatsApp. לאחר ההשתלטות, התוקף משנה את שם או תמונת הפרופיל של קבוצה בה חבר המשתמש שחשבונו נפרץ (או קבוצות שאותן הוא מנהל). השם החדש שניתן לקבוצה או התמונה ששונתה מכילים תוכן הכולל פגיעה מינית בקטינים.
כתוצאה ממדיניות השימוש של האפליקציה – נחסמים לצמיתות באופן אוטומטי כל חברי הקבוצה (במקרים מסוימים, מאות משתמשים בו זמנית). שימו לב, עשרות אזרחים כבר נפלו קורבן למתקפה זו. בעקבות פניה של איגוד האינטרנט הישראלי, WhatsApp החלה לפעול לצמצום התופעה.
כיצד תתגוננו?
1. אם קיבלתם הודעת SMS עם קוד אימות – אל תעבירו אותה לאיש, כולל לאנשי הקשר שלכם!
2. אם זיהיתם שינוי חריג בתמונה או בשם קבוצה שאתם חברים בה – צאו מיד מהקבוצה!
3. הגדירו בהרשאות מניעת צירוף אוטומטי לקבוצות ב-WhatsApp. עשו זאת באמצעות:
כניסה לאפליקציית WhatsApp > לחיצה על שלוש הנקודות בקצה העליון של המסך > "הגדרות" > "חשבון" > "פרטיות" > "קבוצות" > "אנשי הקשר שלי חוץ מ…" > סמנו את כל אנשי הקשר שלכם באמצעות לחיצה על שלושת הקווים בצדו העליון-שמאלי של המסך.