
פרסום ראשון | בניגוד לחוק: מפלגת העבודה השתמשה בסרטון הרמטכ״ל, מפ׳ חיל האוויר ובחיילים בסרטון בחירות
על פי החוק, תעמולת בחירות הכוללת שימוש בתמונות ו/או בסרטונים של חיילי צה״ל ובכלל כוחות הביטחון - אסורה לחלוטין.
בסרטון שהפיצה מפלגת העבודה ומרב מיכאלי, נעשה שימוש בקטעים מנאומים של נבחרי ציבור שונים, אך גם בסרטון של הרמטכ״ל אביב כוכבי, מפקד חיל האוויר וכן בתמונת חיילים בקטע מתוך סרטון שבו נראה גם נשיא המדינה.
כזכור, בעבר אסרה וועדת הבחירות על נתניהו להציג תמונות שלו מסיוריו ופגישותיו עם חיילי צה״ל בתקופה של 90 יום לפני הבחירות, למרות שהביקור אינו קשור כלל בפוליטיקה, שכן מדובר היה, לטענת הוועדה, בתעמולת בחירות.
אך כנראה מה שאסור על נתניהו, מותר לשמאל וכך, שלוש פעמים בסרטון אחד וקצר של מפלגת העבודה (33 שניות) נעשה שימוש בחיילינו.
גורמים בצה״ל מסרו לחדשות 0404 כי חל איסור שימוש בתמונות או סרטוני חיילים לצורך תעמולת בחירות וכי מפלגת העבודה כלל לא פנתה לקבל אישור (שלא היתה מקבלת) לשימוש בחיילי צה״ל.



נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
