- כהנא נגד פינדרוס: "פגעת במתגיירים, ברבנות הראשית לישראל והעומד...
- השרים אישרו את פתיחת נתב"ג וביטול ועדת החריגים | לפרטים
- הנהלת הדסה לעובדיה: ״אנשי צוות שלא התחסנו לא יורשו לבוא במגע ע...
- רה"מ לשגריר האמירויות בישראל: "אנחנו משנים את העולם"
- ראש שירותי בריאות הציבור: "יש מוטציה שנכנסה מהולנד שאנחנו בודק...
- שלושה בני משפחה ששבו ארצה אותרו כמאומתים למוטציה הניו-יורקית ה...
- חמישה פצועים בהתהפכות רכב בכביש 6, אחד מהם - פעוט כבן שנה
- ארה"ב הטילה סנקציות על רוסיה בעקבות פרשת נבלני
- יו"ר הכנסת: "השופט פוגלמן שובר שיא חדש של הטיית בחירות"
- מה צפוי לנו בהמשך השבוע? | תחזית מזג האוויר המעודכנת
אביו של אודי פוגל הי"ד לשר הבטחון: "היית רמטכ"ל בזמן הרצח – הבטחת שתגן עלינו, תקיים"
המאבק נגד סלילת כביש עוורתא נמשך. חיים פוגל אביו של אהוד (אודי) פוגל, שנרצח יחד עם אשתו רותי ושלושת ילדיהם יואב אלעד והדס בפיגוע המזעזע לפני עשר שנים ביישוב איתמר, שיגר הבוקר (שני) מכתב לשר הבטחון בני גנץ.
במכתבו קורא פוגל לשר הבטחון שהיה בזמן הפיגוע ראש המטה הכללי, למנוע את סלילת הכביש מהכפר עוורתא שיעבור בסמוך ליישוב איתמר ויפגע בביטחונם של התושבים: "אני קורא לשר הבטחון בני גנץ שהיה בזמן הרצח הרמטכ"ל, הבטחת לנו באותו ערב נורא שתדאג להגן על תושבי איתמר. שוב אתה אמון על ביטחונם של תושבי איתמר הפעם כשר הביטחון. אתה עצמך קבעת אז בתחקיר שנעשה עי צה"ל כי: "כוחות הבטחון כשלו בפעולות שנקטו אל מול האיומים שהיו בשטח" אל תתן לזה לקרות שוב במשמרת שלך", עצור את סלילת הכבישים מעוורתא לאיתמר. עצור את הפיגוע הבא. שלא יהיו עוד משפחות שיקרה להן הנורא מכל".
ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן: "רוצחי משפחת פוגל הגיעו בדרך מעוורתא לאיתמר, כעת סוללים להם דרך נוחה יותר בדיוק באותו מתווה. תושבי איתמר והשומרון כולו עומדים איתנים נגד פריצת הכבישים הללו וסלילתם, אנחנו לא ניתן יד להפקרת התושבים שלנו, יש כאן עצימת עיניים של כלל הגורמים ואנחנו כאן כדי להזכיר להם ולהעיר אותם שמכפר המרצחים הזה לא יסלל שום כביש שיוביל להפקרת ביטחונם של התושבים".
כזכור, חודשיים וחצי לאחר הרצח פורסם תחקיר צה"ל שהעלה כשלים של מערכת הביטחון: בתקופת הרצח היו התראות על חדירה ליישוב, אולם החדירה עצמה לא נמנעה בשל אי-הבנת הערכת המצב, גם הרמטכ"ל דאז, בני גנץ, קבע שכוחות הביטחון כשלו בפעולות שנקטו אל מול האיומים שהיו בשטח באותה תקופה, מפני חדירה ליישוב. לפי התחקיר, הערכת המצב הפיקודית זיהתה נכון את האיומים ביחס לתקופה, גם בהיעדר מידע מודיעיני קונקרטי. עם זאת, תרגום הערכת המצב לסדר פעולות מבצעיות- טקטיות, בדגש על מיצוי כל מרכיבי ההגנה ביישוב, כשל, נכתב בתחקיר.