- ברפאל מציגים: הטיל החדש המיועד לירי מהאוויר ומהקרקע לטווחים גד...
- "רמזור החופים": אדום עד כתום מהחוף השקט בחיפה ועד לאזור חוף הב...
- הקורונה במערכת החינוך: 11,727 תלמידים ו-1,075 עובדי הוראה חולי...
- שגריר ארה"ב בישראל לשעבר: "לביידן אין אשליות לגבי מסוכנות המשט...
- גנץ לרה"מ נתניהו: "קיים דיון בהעברת החיסונים הישראליים למדינות...
- כך יראה הסופ"ש שלנו | תחזית מזג האוויר המעודכנת
- בן גביר נגד יזבק: "נפעל לסלק את מחבקי ומחבקות המחבלים מהכנסת"
- הוארך מעצרו של החשוד באונס בת ה-13 במלונית קורונה: נבדק האם פג...
- כתב אישום הוגש נגד החשוד המרכזי בגניבת שבעה ספרי תורה מבית כנס...
- סגר כללי יוטל על אזור יו"ש בחג הפורים - המעברים לרצועת עזה ייס...

לא יישארו תקועים בחו"ל: אלו הקריטריונים לקבלת אישור חריג להגעה לארץ
ועדת החריגים לכניסת ישראלים לארץ בתקופת הסגר קיימה היום (שני) את ישיבתה הראשונה בהשתתפות נציגים ממשרדי הממשלה השונים.
לאחר ששמע את נציגי כלל המשרדים הרלוונטיים, גיבש שר האנרגיה ד"ר יובל שטייניץ את רשימת הקריטריונים שתאפשר מתן אישור חריג לתושבים ואזרחים ישראלים להגיע לארץ – גם בתקופה זו של סגר אווירי.
קריטריונים לאישורי כניסה חריגים:
1. למטרות טיפול רפואי חיוני ביותר שאינו סובל דיחוי (עבור המבקש או קטין התלוי בו), על-פי הצגת זימון ממוסד רפואי.
2. למטרת הגעה ללוויה של בן משפחה מדרגה ראשונה, בכפוף לאימות הפרטים.
3. במקרים של תאונה או פציעה פתאומית של קרוב משפחה מדרגה ראשונה המאושפז במוסד רפואי בארץ, בהתאם להצגת מסמכים.
4. למטרות עבודה של עובד חיוני במערכת שהינה חיונית לתפקוד המדינה, ובתנאי שלא ניתן לדחותה או לבצעה מרחוק.
5. לשם חזרתן לארץ של משלחות ממשלתיות, כולל מחברות ממשלתיות, שיצאו לשהות קצרה בחו"ל ושל שליחים רשמיים מטעם המדינה שיצאו למטרות ייצוג המדינה באופן רשמי.
6. הוועדה תוכל גם לשקול מקרים נוספים המשיקים לסעיפים 1, 2 ו-3 שלעיל, והדומים להם מבחינת מהותם, דחיפותם, וחומרתם מבחינה הומניטרית.
על המבקש יהיה לפרט הנימוקים ההומניטריים בהתאם לקריטריונים הנ"ל ולצרף אסמכתאות לאימות הנטען.
בנוסף, נקבע שחזרה לארץ תותנה בעריכת בדיקת קורונה בחו"ל (החל מ-72 שעות טרם עלייה למטוס) ובארץ על פי דרישות משרד הבריאות, וכן התחייבות מראש לשהות של לפחות עשרה ימים במלונית בידוד ממשלתית.
את הבקשות הפרטניות יבחן צוות מצומצם שתרכז רמ"ט שר האנרגיה עו"ד מור חלוץ, ויכלול נציגים של משרד הבריאות, משרד החוץ ומשרד המשפטים.